Як Бабай старий рік проводжає та здійснює бажання кременчужан у повний місяць

31.12.2020, 17:35 Переглядів: 3 514

 Зараз у повню помічено багато кременчужан, які бажають загадати бажання Бабаю

Скульптура так званої «половецької баби», яка стоїть біля музею, знайома майже всім кременчужанам. 


Відомо, що це ніяка не баба, а воїн Бабай – аксакал, захисник свого роду. Знаємо ми, що Бабай вже давненько прикрашав сквер біля музею.


 


Дехто пам’ятає, як по-сирітськи почувався Бабай, коли у музеї розпочався ремонт, навколо був гамір, грюкіт, купи будівельного сміття… 


 


І от навесні 2020 року Бабаю визначили нове місце, де він має стояти, налагодити зв'язок із Землею і Небом і почати допомагати кременчужанам у їхніх проблемах і турботах: у вухо йому пошепки розповідали про свої біди та побажання.


Як знову ж таки усім відомо, 30 грудня відбулася остання у 2020 році традиційна астрономічна подія: на небі засяяв повний місяць, і тепер протягом трьох ночей Бабай найбільш прихильний до прохань людей, бо якраз у цей період його зв'язок із Космосом найсильніший.
Як розповів мені сьогодні вранці сторож, майже до 3 години минулої ночі до Бабая один за одним ішли люди, дехто обходив його з усіх боків, і всі щось нашіптували йому у те вухо, яким він чує добрі побажання.


Так що Старий рік наш Бабай уже практично провів – хай собі йде, куди всі інші роки, і забирає з собою все недобре.
Попереду ще дві ночі найбільшої сили Бабая, так що, хто не встиг домовитися про удачу і щастя на наступний рік – Бабай чекає. Тим більше, що поряд на площі – міська ялинка, куди ми прийдемо після келиха шампанського і першої порції салату «олів’є»:)


Шановні кременчужани, дорогі земляки, від імені усіх працівників краєзнавчого музею щиро вітаю вас усіх з Новим роком! Вірте у добро і творіть добро – і тоді вам відгукнеться щастям і процвітанням.


А Бабай… Бабай – це давня казка, тисячолітній міф, один із фрагментів нашої давно минулої історії. До речі, Бабай теж усіх вітає з Новим роком!

Автор: Директор Кременчуцького краєзнавчого музею Алла Гайшинська
Теги: музей
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх