Не зарахована шайба й запекла боротьба за Кубок Відкриття: «Кременчук» поступається «Донбасу»

25.10.2020, 19:31 Переглядів: 2 987

  

Донеччани вперше завойовують Кубок Відкриття

Сьогодні, 25 жовтня, у Кременчуці вперше розіграли Кубок Відкриття. На льодовій арені "Айсберг" зійшлися чемпіон України "Кременчук" та донецький "Донбас". Донецькій команді вдалося перемогти та завоювати Кубок Відкриття, який ввели у цьому чемпіонаті. 


  


Минулого тижня кременчужани вперше в історії стали чемпіонами України. 


Найдовші шість хвилин за 10-річну історію ХК «Кременчук». 6 хвилин за які судді переглядали момент голу у виконанні капітана Кременчука Миколи Кисельова. 


Міжнародний сайт хокею на своїй офіційній сторінці написав про перемогу ХК «Кременчук» у чемпіонаті УХЛ Паріматч сезону 2019/20.

 

Це був найдовший з можливих чемпіонатів. Сезон, який розпочався ще 14 вересня 2019 року, нарешті завершився 20 жовтня 2020 року - в овер-таймі у сьомій грі. І через 13 місяців та п’ять днів після початку своєї першої перемоги над «Білим Барсом» з рахунком 6:0 ХК «Кременчук» вперше виграв Українську хокейну лігу.


 

 
На наступний день після перемоги ХК "Кременчук" в чемпіонаті головний тренер "Донбасу" покинув пост не лише головного тренера донеччан, а й збірної України з хокею. А хокейний арбітр УХЛ Антон Гладченко через свій Facebook повідомив, що прийняв рішення про завершення кар'єри рефері. Нагадаємо, що суддя працював головним арбітром на трьох іграх фінальної серії "Кременчук" - "Донбас". 
 
Тому цей матч для вболівальників, які затамувавши подих дивилися матч з екранів телевізорів, був захоплюючим з першої до останньої хвилини. 
 

«Кременчук» - «Донбас» 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

Шайби: 0:1 Захаров (Кожевников), 3:18; 1:1 Ворона (Савченко, Яковлєв), 4:41; 1:2 Карамнов (Коренчук), 16:06; 2:2 Созонов (Григорян), 28:58; 2:3 Шишлянніков (Сигарев, Бірюков), 30:06;

Кременчук: Новицький (Гордюшин); Григорян - Яковлєв, Бойових - Хришпенць, Толстушко - Грицьких, Савицький - Варава; Тютченко - Серанов - Кисельов (К), Созонов (А) - Волков - Чемерилов, Ворона - Пукс (А) - Савченко, Коробов - Дубінін - Денискін.

Донбас: Дьяченко (Андрюхов); Пангелов-Юлдашев - Кобелєв, Кожевников - Журавльов, Григор'єв - Колесніковс, - Садовіков; Монс - Туркін (А) - Захаров (К), Шишлянніков - Бірюков - Сигарьов, Мільохін - Буценко - Коренчук (А), Подзіньш - Карамнов - Костиков.



Команди одразу показали, що цей матч має статус принципового з перших секунд зустрічі. Вже через три хвилини це вилилося в закинуті шайби - спочатку Захаров прошив Новицького і відкрив рахунок в матчі, а потім Олексій Ворона кидком у ближню дев'ятку зрівняв цифри на табло.


Однак на першу перерву командам все ж судилося піти з мінімальною перевагою «Донбасу» - Віталій Карамнов зловив відмінний пас і відправив шайбу точно над плечем голкіпера «містян».


У другому періоді команди не зменшили обертів і продовжили навалюватися на ворота супротивників, здійснюючи масу небезпечних випадів. У другій двадцятихвилинці команди обмінялися закинутими шайбами, а на перерву знову пішли мінімальною перевагою донеччан. Спочатку Дмитро Созонов вдруге зрівняв цифри на табло, а потім Олег Шишлянніков знову вивів свою команду вперед.


У третій двадцятихвилинці команди діяли активно, створювали багато моментів. На 56 хв шайба від Ворони влітає у ворота Дьяченка, але ключка була вище поперечини воріт, тому шайбу не зарахували. У кінцівки матчу кременчужани замінили голкіпера на шостого польового гравця, але попри це, наздогнати гостей не вийшло, рахунок на табло не змінився - 3:2 на користь «Донбасу». Таким чином, донеччани стали першими володарями Кубка Відкриття Паріматч.


Головний тренер «Кременчука» Олександр Савицький: 

 

- Погано грали, крайні нападники не виконували завдання. Причин багато, але найголовніше, що ми не змогли себе пересилити і ось ця зоряна хвороба після чемпіонства не дала нам в повну силу зіграти. Знову ж таки, це все від голови йде, і ні в якому разі це не виправдання, будемо виправляти ці помилки.


- Ви два рази відігравалися - чи вплинуло це на хід поєдинку?

- Я так розумію ні, якщо відігравалися і не відігралися.


- Кубок Відкриття стимулював сьогодні команду?

- Перша гра вже давно у нас проходить між першим і другим місцями, але те, що зробили гарний Кубок - молодці.


Головний тренер «Донбасу» Ігор Чибирєв:

 

- Вийшла дуже хороша, цікава гра. Дуже вдячний нашим хлопцям, що сьогодні билися, старалися, хотіли виграти цю гру, показали характер та непоганий хокей. Були звичайно деякі помилки, але це така справа, будемо над цим працювати.

- Мотивувало Вас на перемогу те, що це перший Кубок Відкриття?

- Так, звичайно, мотивація була. Але, я думаю, велика мотивація у хлопців була, бо хотіли довести, що ми хороша команда, що ми не зламалися, а навпаки стали ще сильніше.


- Якщо провести паралель з фінальною серією, то чим ці матчі відрізняються на Ваш погляд?

- Звичайно, фінальна гра плей-оф є фінальна гра плей-офф і її вже не можна з нічим порівняти, не можна порівняти з іншою якоюсь грою чемпіонату, навіть з цією грою. Але найголовніше, що грали сьогодні наші пацани, так само як грали фінальну гру, це найголовніше.


ХК «Кременчук» наступну гру зіграє 29 жовтня у гостях з ХК «Маріуполь». Початок матчу о 18:45.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: ХК "Кременчук"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх