Працівники «Укртатнафти» сьогодні пікетували Верховну Раду: вимагали єдиний акциз на паливо

16.09.2020, 18:15 Переглядів: 5 552 Коментарів: 8

 Читач ТЪ повідомив, що протестувальників возили чотирма автобусами

 

Працівники «Укртатнафти» сьогодні пікетували Верховну Раду, вимагаючи встановити єдиний акциз на паливо. Аргументи нафтопереробників – це дозволить зменшити залежність від поставок скрапленого газу з Росії.


Як передає УНІАН, учасники мітингу тримали плакати і скандували гасла: «Без нас немає руху» «Українцям дешевий вітчизняний бензин», «Акциз - це дешевий бензин», «Припиніть фінансувати агресора».



Заступник начальника юридичного управління ПАТ «Укртатнафта» Олександр Козачук розповів журналістам, що збори трудового колективу компанії прийняло рішення провести мирну акцію. На мітинг вийшли близько 200 працівників НПЗ.


- Цією акцією ми хочемо звернути увагу киян на акцизи. Ми просимо врахувати інтереси не тільки українців, які їздять на автогазі, а й тих, хто їздить на бензині. Якщо буде нижче акциз, то бензин буде коштувати 18 гривень за літр, це розумна ціна. Ми просимо депутатів підтримати законопроект №4098. Оскільки він також забезпечить інтереси національної безпеки і енергетичної незалежності, - сказав він.


За словами Козачука, попри постанову РНБО про неперевищення 30% частки поставок енергоресурсів з одного джерела, з кожним роком РФ збільшує свою експансію на ринок вже майже до 80%.



Авторами законопроєкту є близько 17 народних депутатів. Співавторами є й кременчуцькі нардепи Юрій Шаповалов та Олексій Мовчан. Їхню точку зору на законопроєкт подає УНІАН.


Юрій Шаповалов прогнозує: «якщо законопроєкт буде прийнятий, бензин подешевшає приблизно на 3 грн. А держбюджет отримає близько 5 млрд грн додаткових надходжень», - сказав він.


Олексій Мовчан вважає, що законопроєкт дасть поштовх для розвитку всієї вітчизняної нафтопереробки та національної економіки в цілому.

Втім, схоже, прості робітники, яких провезли на мітинг до Києва не вірять у такі райдужні перспективи. Один з читачів написав ТЪ, що людей везли «нібито в добровільному порядку». Роздали футболки. Каски та листівки з пам'яткою, що треба казати журналістам.


Наш дописувач не вірить, що в разі ухвалення акцизів пальне від Кременчуцького НПЗ здешевшає. Він пише, що працівниками маніпулюють, крім того, наголошує, що нині — карантин.


Карантин, у Києві дуже багато захворілих на коронавірус. Що привезуть додому ці 200 чоловік — залишається тільки гадати, - пише читач.


Він нагадує і про скорочення виплат працівникам Кременчуцького НПЗ.



      


Довідка: законопроект про акциз №4098 був зареєстрований у ВР 16 вересня. «Укртатнафта» розпочала лобіювати це питання давно, проте попередні спроби встановити акциз були невдалими: на мітинги виходили автомобілісти, протестуючи проти підняття цін на автогаз.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: oilpoint.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

325
16 вересня 2020 19:08

На прошлой неделе в СМИ констатировали, что введение импортных пошлин на российское дизельное топливо не привело к росту доли "Укртатнафты" на рынке. Опять решают проблемы за счет наших карманов. Топливо в Украине гораздо дороже чем, скажем, США, а дорог нет.


25 1
4 365
1
16 вересня 2020 19:28

это не работники требуют а козломойский! Как выгодно использовать рабов...сначала всучить им бюллетени на выборы с зелей и бабломойским...а потом заставить выходить на пикеты, ради выгоды коломойского, но ни как не для выгоды работников...


37 5
0
16 вересня 2020 21:01

Андрюша! А покажи в этой стране хоть одного олигарха-филантропа? Конечно все думают о выгоде. Но разумное зерно в этом есть. Будет больше переработка - будет больше налогов, а там, глядишь, и про вас вспомнят.


5 11
0
16 вересня 2020 22:24

Новый сериал "Ко против Зе"

Запасайтесь попкорном, дальше будет еще интересней


3 3
4 365
1
17 вересня 2020 06:01

Цитата: Fedyaev_D
Андрюша! А покажи в этой стране хоть одного олигарха-филантропа? Конечно все думают о выгоде. Но разумное зерно в этом есть. Будет больше переработка - будет больше налогов, а там, глядишь, и про вас вспомнят

 

Ну ну, кто там думкою багатиє? Тут даже дело не в олигархе, ( они же не по своей воле поехали, приказали и дали бабла, как и на выборах), а в том, что вас как рабов наклонили, что на выборах, что сейчас, а вы и рады....может и про вас вспомнят....ща вспомнят и оптимизируют человек 500 с завода, да?Весело жить рабами и надеяться, что беня вам денег добавит? Зерно...рациональное... Беня свою нефть на своем заводе для своей авиакомпании перерабатывает.....здобули
 

Цитата: Fedyaev_D
хоть одного олигарха-филантропа
следует напомнить, что нпз в том числе принадлежит государству, и с его молчаливого согласия, бородатая бабушка устанавливает свои правила и законы...это видимо по вашему нормально...


12 6
89
17 вересня 2020 07:41

Читали мы в одном известном паблике кто туда ездил, за сколько и по чьей воле!


6 1
0
17 вересня 2020 11:35

/Ссылка на сторонний ресурс/
Уважаемые работники НПЗ, когда Вас будуть заставлять голосовать "За Майбутнэ", за депутатов Кальченко, Макарушу и тд.вспомните это))). А то опять будут гонять как скот.

/Ссылка на сторонний ресурс/
Работникам НПЗ, которые сегодня ездили в Киев на митинг заплатили по 100 грн за весь просраный день. В три ночи выехать, вечером приехать и завтра на работу!
Пригрозили уволить если не поедешь на митинг!


6 0
4 365
1
17 вересня 2020 13:09

Цитата: booble
и завтра на работу!
рабы должны работать без перерыва, что бы меньше думали!


5 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх