Постапокаліптична прогулянка кременчужан до найвищої точки Лівобережжя

9.06.2020, 18:01 Переглядів: 7 528 Коментарів: 2

 

З послабленням карантину велосипедисти вирвалися з міста

У суботу кременечужани на свої роверах здійснили лайтову постапокаліптичну прогулянку до Пивихи - найвищої точки Лівобережної України. Поїздка на яку так довго чекали видалася крутою, велосипедистам дуже пощастило з погодою та компанією, адже після тривалого карантину вдалося виїхати за межі Кременчука.


 


Разом з когортою велосипедистів-професіоналів вирушив фотограф «Кременчуцького Телеграфа» Артем Коваленко. Артем поділився враженнями, що раніше подорожував на велосипеді на довгі дистанції, проте останнім часом такої можливості не мав. Ця самовпевненість й зіграла злий жарт з нашим колегою, але про це трохи згодом.


 


Виїхали велосипедисти з Кременчука зранку й до Пивихи прямували різноманітними дорогами: від траси до піщаних кам'янистих доріг під покривом дерев.


- На велопрогулянку прийшли підготовлені хлопці та дівчата. На їх фоні я виглядав як людина, яка проходила повз, побачила компанію й вирішила приєднатися. В організаторів хороша фішка: один з них їде попереду колони, а інший - замикає, таким чином ніхто нікого не кидає.


Раніше їздив на довгі дистанції, але це було давно й я вважав, що якщо раз проїхався, то можу. Але не оцінив того моменту, що давно не їздив, тому було боляче з незвички, - розповів Артем.


Доїхавши до найвищої точки Лівобережжя, мандрівники з Кременчука зробили кілька світлин на пам'ять, помилувалися пейзажем, навіть скупалися у «Кременчуцькому морі», й вирушили назад до Кременчука.



Артем радить, якщо ви вперше як і він вирушите помандрувати на великі дистанції, то варто:

  • поцікавитися в мандрівників зі стажем як краще підготуватися до подорожі;
  • перед поїздкою перевірити свій велосипед на справність;
  • краще вдягати зручний, легкий одяг з рукавами;
  • у разі «забивання ніг» варто потримати ноги у теплій ванні з сіллю.
Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
10 червня 2020 09:16

Гора Пивиха НЕ являється найвищою точкою Лівобережної України. Гора Пивиха – це ізольований пагорб заввишки 168 м, який є найвищою придніпровською точкою Лівобережної України. На південному сході країни розташована Приазовська височина з висотами 150-300 м. Тут на поверхню виходять кристалічні породи, що утворюють підвищення, які в народі називають "могилами" (г. Бельмак-Могила, 324 м). На сході України знаходиться Донецька височина, її середні висоти становлять 75-300 м (найвища точка – г. Могила Мечетна, 367м).


6 0
302
10 червня 2020 10:24

А коли вже був Апокаліпсис? Може, я в карантині щось проспала?


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх