Чи будуть у Кременчуці вихователів перевіряти на коронавірус перед відкриттям дитсадків (додано)

26.05.2020, 13:03 Переглядів: 3 374 Коментарів: 4

Дітей прийматимуть до дошкільних закладів з довідкою про епідоточення, можливо, й працівники повинні будуть її взяти - питання вирішуватиметься

26 травня на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації підняли питання щодо того, чи повинні вихователі перед тим, як приймати дітей до дитячих садків, пройти ПЛР-тестування на коронавірус, адже він може протікати й безсимптомно.


- Наша позиція, звичайно, всіх протестувать, але ж є позиція медицини, у даному випадку говорять, що в цьому немає такої необхідності, а будуть тестувать лише тих, хто контактний, хто хворів, якщо є підозри і т.д., - прокоментував директор департаменту освіти Кременчука Геннадій Москалик.


Що стосується дітей, їх прийматимуть до дитячого садочку з довідкою про епідоточення. Але, за словами керівника управління охорони здоров'я Максима Середи, згідно чинної нормативної бази, не передбачено, що працівники дошкільних закладів братимуть довідку про епідоточення, а також проходитимуть тестування на коронавірус. Якщо у людини клінічних симптомів немає, то їй не треба звертатися до лікаря для отримання даної довідки.


- Треба опрацювати на місцевому рівні кількість людей, пропускну здатність наших поліклінік щодо перевірки саме епідоточення і працівників закладів. Тому що якщо ми просимо у дитини дані по епідоточенню, то ми маємо попіклуватися, щоб і у працівника, який буде приймати дитину, теж було сприятниве епідоточення, щоб там не було ніяких проявів респіраторно-вірусних захворювань у цієї людини та у її близьких, - зазначив мер Віталій Малецький.


Дане питання зараз вивчатимуть, і, можливо, працівників садочків також зобов'яжуть брати довідки про епідоточення.


Додано:


Перед початком робочого дня всім співробітникам дошкільної сфери вимірюватимуть температуру, перевірятимуть, чи немає у них клінічних проявів, потім відповідальна особа це фіксуватиме у спеціальному журналі та звітуватиме перед медиками. При найменшій підозрі працівник припинятиме роботу до нормалізації температури або до встановлення діагнозу.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
26 травня 2020 15:26

пусть проверяют работников, это будет правильно


4 5
0
26 травня 2020 15:40

Цитата: marinochka__30

пусть проверяют работников, это будет правильно

Мариночка, передайте своим исполкомовским ботам, чтоб раскошелились на тесты воспитателям, а не просто измеряли температуру утром. Ведь может быть асимптоматическая форма короны, и заболевший будет благополучно передавать свой вирус остальным.


19 1
0
26 травня 2020 16:19

Ну это же здравый смысл, если деток будут проверять и воспитателей тоже. 


1 8
0
26 травня 2020 16:44

Толку от тестов, лучше тогда сразу в лаборатории проверить!


0 9

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх