У горах кременчужани першими приборкали сніг

18.02.2020, 10:32 Переглядів: 2 654

  

Нашим спортсменам довелося підкорювати стихію: і в завірюху, туман та дощ долати дистанцію на лижах  

7 представників Полтавщини, серед яких троє кременчужан, підкорювали лижні траси. Чемпіонка України з лижних перегонів Тетяна Рагозіна поділилася з «Телеграфом», що їм вдалося не тільки першими побачити сніг, а й окунутися у погодну стихію, яка змінювалася від завірюхи до туману та дощу.


Змагання протягом трьох днів, з 31 січня до 2 лютого, проходили у мальовничих місцях Львівщини. За 4 години від Львова в Карпатах є центр підготовки зимових видів спорту. Там завжди є сніг, адже рівень вищий ніж у Буковелі.


Підкорювали сніжні траси крім Тетяни Рагозіної у категорії «Мастерс» Дмитро Бакаєв та Аркадій Корольов. Всім трьох кременчужанам вдалося завоювати нагороди різного ґатунку.


У перший день змагань був дуатлон: першу частину дистанції бігли класичним ходом, а далі, швидко перевзувшись, підкорювали дистанції коньковим ходом. Другий день спортсмени змагалися у класичному ході, а у заключний день – коньковим ходом.


Тетяна Рагозіна, у віковій категорії 55-59 років, на всіх дистанціях завоювала «золото» з абсолютно кращим результатом. Дмитро Бакаєв (55-59 років) завоював дві «бронзові» нагороди, а Аркадій Корольов (60-64 роки) здобув «золото» та «бронзу». Нашим спортсменам вдалося зібрати весь букет нагород, хоча через теплу зиму та відсутність снігу не вдалося провести тренування.


На фото у нижньому ряду праворуч: Дмитро Бакаєв, Аркадій Корольов та Тетяна Рагозіна


- Ми застали всі погоди. Спочатку був мороз і снігу стільки насипало, що словами не передати. Величезні замети, а сніг м’який та рихлий, сонечко пригріває, й наче у казці.

 

Наступного дня – заметіль. Перший старт розпочала без окулярів й весь сніг летів в очі й боляче різав, доводилося заплющувати очі, поки пройде цей удар. На третій день туман, такий густий, що не бачиш нічого далі ніж старт стадіону. В останній день пішов дощ, нам навіть іноді довелося потрапляти у лужу. В’їджаєш лижею й бризки в усі сторони.

 

Погода така непередбачувана: ти можеш стартувати в одній погоді, а фінішувати в іншій, - поділилася Тетяна Рагозіна.



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх