«Тарпан» VS Hyundai: КВБЗ готовий поборотися за замовлення «Укрзалізниці» на швидкісні поїзди

30.11.2019, 11:15 Переглядів: 6 365 Коментарів: 4

 

На вагонзаводі стурбовані тим, що УЗ схиляється до купівлі швидкісних поїздів Hyundai

Вагонзавод відреагував на повідомлення видання ЦТС про те, що Міністерство інфраструктури зацікавлене у співпраці з Hyundai в питаннях розвитку рухомого складу і на припущення, що 10 нових швидкісних поїздів можуть купити саме в цього виробника. У той же час, КВБЗ проводить випробування свого швидкісного потяга.


На корпопативному сайті вагонзаводу пресслужба розмістила коментар голови правління ПАТ «КВБЗ» Максима Крамаренка.


- 20 листопада Міністр інфраструктури України Владислав Криклій, в підпорядкуванні якого з недавніх пір знаходиться АТ «Укрзалізниця», провів зустріч з представниками компанії Hyundai й обговорив з ними питання модернізації рухомого складу в Україні.


Логічно було б припустити, що наступного дня міністр зустрінеться з представниками іншої компанії - ПАТ «КВБЗ», чиї швидкісні поїзди вже більше 5 років найскладнішими з точки зору інфраструктури маршрутами успішно перевозять пасажирів Україною. Адже рівні умови для всіх – один із основних принципів чесної конкуренції, хіба не так? І уряд України напевно навіть більше зацікавлений у вітчизняному виробнику такого продукту, адже це забезпечить збереження і створення робочих місць, наповнення державного бюджету за рахунок податків.


На жаль, серйозної розмови про перспективи роботи з вітчизняним виробником – Крюківським вагонобудівним заводом – в Міністерстві інфраструктури України поки що не вели. Хоча ми зверталися набагато раніше Hyundai. Писали листи, говорили під час зустрічей, пропонували міністрові Владиславу Криклію розібратися, провести нараду.


Якось нелогічно і непатріотично пролунав заклик міністра інфраструктури до представників південнокорейської компанії локалізувати частину виробництва і обслуговування міжрегіональних поїздів в Україні. Адже Владислав Артурович добре знає, що в Полтавській області, в місті Кременчуці, на Крюківському вагонобудівному заводі вже існує повністю налагоджене виробництво і організовано сервісне обслуговування цих самих швидкісних міжрегіональних двосистемних поїздів. З тією лише різницею, що це українські поїзди «Тарпани» - високоінтелектуальний продукт українських конструкторів, продукція з високою доданою вартістю. Вона піднімає економіку та імідж країни на новий рівень. Причому у виробництві вітчизняних сучасних поїздів беруть участь близько 180 українських підприємств.


А скільки українських підприємств буде задіяно при виготовленні поїздів Hyundai?


Як поєднуються озвучені наміри міністра з програмними рішеннями Кабінету Міністрів і Президента України в частині організації в країні одного мільйона нових робочих місць?


Адже ці робочі місця вже є, є поїзди, які протягом більше 5 років довели свою надійність, конкурентоспроможність. Є люди, які вміють їх робити. Чи ми збираємося починати все спочатку на догоду Hyundai або іншому іноземному партнеру?


Як бачите, питань дуже багато. Але ж на них є проста відповідь: Мінінфраструктури України планує закупити 10 швидкісних електропоїздів - Крюківський вагонобудівний завод готовий їх виготовити.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

254
30 листопада 2019 12:38

А им насрать на рабочие места - у них у всех одна цель - откаты, порезать на металл и продать все то что ещё не продано


13 0
0
30 листопада 2019 18:19

Тот кто ездил на обоих поездах видел разницу, КВСЗ есть к чему стремиться


0 6
0
30 листопада 2019 20:31

Цитата: ori_on
Вона піднімає економіку та імідж країни на новий рівень
Как покупка 10 поездов подымет економику на новый уровень? Мы на них уедем в другое государство? 


0 0
0
1 грудня 2019 00:25

Цитата: Snake1908

Цитата: ori_on
Вона піднімає економіку та імідж країни на новий рівень
Как покупка 10 поездов подымет економику на новый уровень? Мы на них уедем в другое государство? 



немножко не моя цитата получилась. я говорю о том что Hyundai более удобен, по сравнению с поездом КВСЗ. Я не знаю что в новом поезде который тестируют но в старом есть недочеты


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх