Історичний фільм про Голодомор зніматимуть на Полтавщині

26.10.2019, 12:03 Переглядів: 3 981

 

У Києві вже відзняли тизер майбутньої історичної стрічки «Яків» про Голодомор. Зйомки фільму розпочнуться навесні 2020 року. Режисери планують відзняти кінострічку за пів року. Втім, чи виділить Держкіно достатньо коштів режисери поки що не впевнені.


Зйомки тизера тривали чотири дні у селі Прихідьки на Полтавщині, а також у Ніжиловичах та Плахтянці на Київщині. А от зніматимуть кінострічку на Полтавщині у місті Пирятин. У місті вже побувала режисерська група та провели кастинг на другорядні ролі та масові сцени.


За словами Яни Суської, кастинг-директора, фільм знімають про реальну особу, Якова Дробота, що жив у 20-х-30-х роках минулого століття. Яків був головою колгоспу "Незаможник" в селі Великий Хутір під Золотоношею. Чоловіка розстріляли нацисти в 1943 році.


Він врятував не одне життя у ті буремні роки. Голова колгоспу роздавав зерно тим, хто потребував, організував громадську кухню та випікання хліба для жителів села. Щодня зранку бригадири обходили село та доповідали голові колгоспу, кому насамперед потрібна їжа. Також не допустив обшуків у односельців – "буксирну бригаду" вигнав із села.


 


Яків Дробот організував дитячі ясла для сиріт та тих, хто потребував допомоги. Дітей у ясла підбирали не лише із довколишніх сіл, але й на залізничних станціях: Пальмири, Золотоноші, Кононівки.


Очевидці розповідають, що до Великого Хутора у пошуках порятунку приходили люди з сусідніх сіл. Вони також отримували допомогу.


На кастинг прийшло чимало місцевих мешканців Пирятина: й дорослі, і діти.


Яна Суська каже, що любить працювати із непрофесійними акторами, бо це дає більш живий спектр емоцій.

Теги: Голодомор
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх