У Києві презентували інтеркультурний путівник Кременчуком

23.10.2019, 12:21 Переглядів: 2 558

 

А також ще трьома містами України: Дрогобичем, Лисичанськом та Мелітополем

У п’ятницю, 18 жовтня, у Києві презентували інтеркультурні путівники Кременчугом та ще 3 містами України: Дрогобичем, Лисичанськом та Мелітополем. Відбулась презентація у Кримському домі.



До інтеркультурних путівників увійшли історії добросусідства та співіснування різних національних, етнічних і релігійних спільнот у нашій країні.


Упродовж останніх 6 місяців близько десятка журналістів та фотографів збирали матеріали для цих видань. Редакторкою путівників стала репортажистка й дослідниця культури, авторка книги «Півмісяць, хрест і павич. Подорожі до Месопотамії» Світлана Ославська.


Під час проведення заходу кожен охочий міг безкоштовно отримати примірники інтеркультурних путівників, поспілкуватися з командою, що працювала над ними, а також активістами, які захищають права кримськотатарської та ромської національних спільнот в Україні.


- Була пророблена колосальна робота, щоб сьогодні ми могли тримати в руках ці путівники, — розповідає Валерія Вашкевич, координаторка проекту «Український букет народів», у межах якого було створено інтеркультурні путівники. — Ми проводили культурне картування громад Дрогобича, Кременчука, Лисичанська та Мелітополя, організовували нетворкінги для місцевих мешканців, робили інтерв'ю з представниками національних та релігійних спільнот. На наших очах люди, які раніше не помічали існування одне одного, починали співпрацювати, а окремі меншини починали впевненіше говорити про свої потреби.


Разом із гостями події команда «Українського букету народів» створила інтеркультурну карту України.


 


Нагадаємо, «Український Букет Народів» — це проєкт, який реалізується з травня по жовтень 2019 року, маючи на меті створення інтеркультурних путівників нашою країною із залученням громадян різного соціального та етнічного походження.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх