«ТелеграфЪ» побував там, де поліція більше року шукає кримінал

19.08.2019, 17:02 Переглядів: 7 143 Коментарів: 7

 

Будівельники показали «заморожений» об'єкт

Ми відвідали будівництво дитсадка в Крюківській райадміністрації. Директор КГП «Союзрембуд» Олександр Дяковський, розповів, чому зупинені роботи, та дав свій коментар щодо кримінальної справи


Робіт залишилося на місяць

19 серпня «ТелеграфЪ» побував у Крюківській райадміністрації, частину приміщення якої (на першому поверсі) реконструюють під дві групи дитячого садка №13. Нас запросив оглянути будівництво виконавець робіт — директор комунального госпрозрахункового підприємства «Союзрембуд» Олександр Дяковський.


 


Зараз будівництво заморожене — з того часу, як правоохоронці порушили кримінальну справу, яку розслідують вже більше року. Слідство підозрює, що керівництво дитсадка №13 перерахувало гроші за роботи, які не були фактично виконані. Нагадаємо, правоохоронці встановили, що оплата була перерахована за актом виконаних робіт через два дні після підписання угоди. Порушена кримінальна справа за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем).





 


Будівельники показали «заморожений» об'єкт. На даний час більша частина робіт у приміщенні виконана: замінена електропроводка, влаштоване освітлення; утеплені, відштукатурені та пофарбовані стіни майбутніх груп та допоміжних приміщень дитсадка. На підлозі — новенький лінолеум. Дитсадок навіть закупив меблі — готувалися відкривати групи 1 вересня 2018 року.


 


Окрема гордість будівельників — яскраво оздоблені кімнати гігієни з дитячими унітазами, рукомийниками для зручності малюків.


  


За словами Олександра Дяковського, будівельних робіт (за умови фінансування) залишилося на місяць: вносилися зміни до проєкту, зокрема, щодо влаштування окремого входу — він буде в іншому місці, ніж планувалося раніше, бо потрібно розмістити пандус.


Територію дитсадка планують відгородити від чиновницької будівлі і влаштувати там дитячий майданчик.


 


Реконструкцію розпочали «авансом», стверджує Дяковський

Директор «Союзрембуду» показав нам обсяг виконаних робіт за 2018 рік та розповів свою версію подій довкола дитсадка. За його словами, роботи розпочинали без угоди за рахунок власних ресурсів підприємства, оскільки бюджетних коштів на той час не було. Тендер не проводився — це була пряма угода на допорговій закупівлі (тому й роботи авансом були можливі, пояснює Олександр Дяковський). Після того, як був підписаний договір, КГП «Союзрембуд» надало акти фактично виконаних (авансом) робіт.


- Був проєкт, він пройшов експертизу. У лютому 2018 року ми отримали дозвіл на початок будівельних робіт. Але не було коштів, їх виділили на сесії міськради у березні. Нам було поставлене завдання: завершити реконструкцію до 1 вересня 2018 року. І наприкінці лютого ми розпочали роботи. Розумієте, казначейство не реєструє угоду, доки не виділені гроші, але ми розпочинаємо роботи. У нас і зараз є такі угоди, і зараз, після цього випадку з дитсадком, ми взяли на роботу юриста, і в усіх договорах прописуємо спеціальний пункт, який обумовлює виконання робіт до підписання договору. Юристи кажуть — у цьому немає порушень, так можна робити, - коментує Олександр Дяковський.


«Сторони домовилися, що дія цього Договору поширюється в тому числі на ті відносини між сторонами щодо предмету Договору, які виникли до моменту його підписання, відповідно до ст. 365 ЦК України», - зараз такий пункт КГП «Союзрембуд» включає до всіх угод. У договорі на реконструкцію дитсадка такого пункту немає — з цим і пов'язує Олександр Дяковський претензії слідства.


Він розповів, що на підприємстві було дві перевірки. Усі посадові особи давали пояснення. У тому числі, як розповів він, правоохоронцям надавалися фото, що фіксували виконання робіт саме в лютому, копії накладних на матеріали, які купувалися для об'єкту до укладання угоди.


«Союзрембуд» просить закрити кримінальне провадження


30 липня керівник КГП «Союзрембуд» Олександр Дяковський подав клопотання слідчому поліції про закриття кримінального провадження. У своєму листі він зазначив, що слідство триває понад рік, жодній особі не оголошено підозру; немає доказів того, що до актів виконаних робіт були включені роботи, які фактично не виконувалися.


«...існування даного кримінального провадження заважає проведенню робіт на вказаному об'єкті, що значно впливає на можливість його експлуатації за призначенням, а саме як ясла-садок в той час, як до 01.09.2019 року залишилося менше місяця Тим більше, що в місті не вистачає місць в дитячих групах дошкільних навчальних закладів. Відтак, продовження вами штучних перешкод в роботі комунального підприємства не тільки завдає нам збитків, а й заважає створенню належних умов для функціонування вищезгаданого комунального дошкільного навчального закладу», - зазначив директор підприємства у листі до поліції.


 



Слідчий у клопотанні відмовив


На лист Олександра Дяковського надійшла відповідь від слідчого Котелевського С.О. про відмову в задоволенні клопотання. У листі зазначено, що слідство триває, а роботи зупинені «у зв'язку із недотриманням проєктувальником державних стандартів, норм та правил при розробленні проєктної документації на об'єкт». Олександр Дяковський пояснює, що претензії до проєктувальників пов'язані із тим, що законодавство забороняло розміщувати дитячі заклади в адмінбудівлях — свого часу про це писали кременчуцькі ЗМІ. Він підкреслює, що це — претензії до проєктувальників, але не до будівельників.


Разом із тим, слідчий вказав, що «в ході розслідування вказаного кримінального провадження не вчинено будь-яких дій, що заважають чи можуть заважати проведенню робіт на вказаному об'єкті».

 


Коли ж завершать будівництво?

Отже, що маємо на сьогодні? Директор КГП «Союзрембуд» стверджує, що питання із розміщенням дитсадка в адмінбудівлі вже вирішено — будівельні норми змінилися. Міський голова Віталій Малецький квапить з будівництвом. Та Олександр Дяковський каже, що, враховуючи всі нюанси зі справою дитсадка, вже не візьметься за роботи «авансом», доки не буде укладена нова угода, підкріплена фінансуванням.


- Зараз вносяться зміни до проєктної документації. Термін дії угоди на виконання робіт вичерпався в 2018 році. Тепер для того, щоб завершити будівництво, треба укласти нову угоду та отримати дозвіл на початок будівельних робіт. Але ми не можемо сказати, коли будуть виділені кошти на цей об'єкт. На його завершення потрібно близько 350 тисяч гривень, і це без влаштування дитячого майданчика. Усі функції, які ми повинні були зробити — ми зробили. Далі — функція замовника.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 658
19 серпня 2019 17:36

А прикольно вышло,кран душевой расчитан на нянечек?


2 0
938
19 серпня 2019 17:38

А коли відкривалась перша група в 7 школі то переважну більшість витрат/робіт поклали на батьків, а тут угоди на угоди переугоди. Хтось хотів козирнуться да не вийшло


8 0
171
20 серпня 2019 07:43

Цитата: hunter

А прикольно вышло,кран душевой расчитан на нянечек?

А ви думаєте дітки самі там будуть митись?


1 0
9
20 серпня 2019 08:07

Подскажите, а кондиционеры которые начали появлять с момента строительства на фасаде Крюковской администрации, это деньги которые выделены на ремонт детсадика? Или чиновники из личных сбережений их устанавливают? я даже не представляю суммы которые "отмыли" на детсадике... Татьяна Донченко, а вы можете озвучит сумму в которую обходиться содержание этого "объекта по отмывке бюджетных денег - Крюковской райадминистрации?"


6 1
0
20 серпня 2019 08:16

кран душевой расчитан на нянечек?

Да хоть и на заведующую, лишь бы подальше от шустриков


2 0
184
20 серпня 2019 10:15

В нашем городе все подобные дела "по умолчанию" корупция. 

Все везде ею пропитано. Поэтому и живет так как живем.


3 0
1 658
20 серпня 2019 11:03

Цитата: route 66

Цитата: hunter

А прикольно вышло,кран душевой расчитан на нянечек?

А ви думаєте дітки самі там будуть митись?

Даже если и нянечка будет мыть,все равно не удобно.Ребенокмаленький а кран высоко.

Цитата: Дядя Фёдор

кран душевой расчитан на нянечек?

Да хоть и на заведующую, лишь бы подальше от шустриков

А если для шустриков то надо там поручень чтоб ребенок мог держаться руками,пока заведующая будет подмывать попку ему,а другой рукой гдето там под потолком регулировать кран(теплее,холоднее,больше-меньше напор).

 

И вобще три раковины и один душ это круто smile


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх