Відсьогодні у Кременчуці охоронятимуть громадський порядок і нацгвардійці

1.08.2019, 18:30 Переглядів: 6 678 Коментарів: 10

 

Національна гвардія виконуватиме завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів

З 1 серпня спокій кременчужан розпочинають охороняти військовослужбовці Національної гвардії України. За дорученням міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, нацгвардійці виконуватимуть завдання з охорони громадського порядку у складі самостійних піших патрулів. До цього гвардійці несли службу спільно зі співробітниками Національної поліції.


З цього приводу сьогодні нацгвардійці та патрульні поліцейські зібралися на площі Перемоги. Військовослужбовців привітали з початком роботи та провели короткий інструктаж.


Нацгвардійці патрулюватимуть містом 5 разів на тиждень по 6 годин на добу. Про це повідомив командир військової частини 3059 Національної гвардії України підполковник Євген Шульга.


Під час патрулювання гвардійці екіпіруватимуться та озброюватимуться відповідно до Закону України «Про Національну гвардію України» - а саме спецзасобами та штатною зброєю. Таку інформацію повідомляє прес-служба Національної гвардії України.


Також військові матимуть при собі планшетні пристрої, підключені до інформаційно-телекомунікаційної системи «Інформаційний портал Національної поліції України». Це дасть змогу в режимі «онлайн» слідкувати за оперативною обстановкою в районі виконання завдань.


Відповідно до п. 1 ч. 1 ст. 13 Закону України «Про Національну гвардію України» гвардійці під час охорони громадського порядку мають право здійснювати превентивні та поліцейські заходи примусу відповідно до Закону України «Про Національну поліцію».


Зокрема, відповідно до статті 31 закону «Про Національну поліцію», військовослужбовці можуть виконувати такий перелік превентивних заходів:

  • перевірка документів особи;
  • опитування особи;
  • поверхнева перевірка і огляд;
  • зупинення транспортного засобу;
  • вимога залишити місце і обмеження доступу до визначеної території;
  • обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;
  • проникнення до житла чи іншого володіння особи;
  • перевірка дотримання вимог дозвільної системи органів внутрішніх справ;
  • застосування технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису;
  • перевірка дотримання обмежень, установлених законом стосовно осіб, які перебувають під адміністративним наглядом, та інших категорій осіб;
  • поліцейське піклування.

Стаття 42 Закону України «Про Національну поліцію» визначає конкретний перелік поліцейських заходів примусу: фізичний вплив (сила), застосування спеціальних засобів та застосування вогнепальної зброї.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Євгенія Каблучка Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

1 088
1 серпня 2019 18:50

Поддерживаю.

Уличных преступлений, надеюсь поменьше будет!


9 5
1 658
1 серпня 2019 20:05

Стремно это,ощущение военного положения.Или как вариант моральное давление на жителей,время покажет как они будут проверять документы и делать поверхностый осмотр.


15 6
0
1 серпня 2019 22:52

Аваков дозволив патрулям НГУ оглядати українців і застосовувати вогнепальну зброю на вулицях
З 1 серпня на вулицях міст України для охорони громадського порядку з’являться самостійні піші патрулі Національної гвардії. До цього нацгвардійці служили разом з поліцейськими.
***
Дмитро "Калинчук" Вовнянко

Тобто влітку 14-го, на піку військового протистояння Аваков (який за його власними словами Порошенку не підпорядковувався), обійшовся БЕЗ патрулів НГУ на вулицях. А нині йому без них - ніяк! Здогодайтеся кого НГ тепер хапатиме першими - п'яних мажорів чи активістів з протестами? Мародери, кажете? Диктатуру встановлювали?


12 4
767
1 серпня 2019 23:20

Всё смешалось в доме Облонских. Какое-то чучело в синих штанах на фоне ёлок, охранники\сторожа на дустерах, нацгвардия, которая вернется к истокам как было, то есть внутренние войска. Бардак одним словом. Всё возвращается как и было 10 лет назад. Скоро кстати и бобики появятся на патрулях. Зрада чи перемога? Казалось бы, а причём тут Зе?  аваков вращает зе в позе зю на ПР-73. Возвращаемся к мусарскому\тоталитарному государству, господа(Всё как в РФ). Ну это если кто не заметил.



И объясните мне,  что включает в себя последний пункт: поліцейське піклування. Что конкретно в себя включает это попечение?


12 5
0
1 серпня 2019 23:51

Цитата: Solenoid
поліцейське піклування. Что конкретно в себя включает это попечение?

поліцейське піклування - полицейская забота


ВВшники в роли полицейских будут заботливо переводить бабушек через дорогу[\sarcasm]


А такие пункты:

перевірка документів особи;

поверхнева перевірка і огляд;

вас не смущают? по сути, данное положение дает право ППСНГникам остановить любого прохожего на улице и устроить шмон.


Ну а вишенкой на торт будет:

проникнення до житла чи іншого володіння особи;

прямое нарушение ст.30 Конституции Украины:

Конституція України
Стаття 30.
Кожному гарантується недоторканність житла.

Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду.

 

 


16 4
61
2 серпня 2019 00:13

не надо ляля  !!  нацгвардия а это военные никакого права не имеют ни проверять документы без полиции ни тем более обыскивать! 


9 6
61
2 серпня 2019 08:55

уважаемые редакторы телеграфа! зачем вы распостраняете сугубо ложную информацию еще и ссылкой на законы!!!??? нац.гвардия а это теже военные в прошлом это внутренние войска НИКАКОГО права не имеют проверять документы у гражданских лиц без сопровождения полиции и тем более их обыскивать или задерживать!!! их функция ТОЛЬКО патрулирование и смотреть за порядком на улицах. по всем нарушениям они должны сообщать в полицию а та уже должна принимать меры!!! проверять документы у гражданских или задерживать их военные имеют право только при ВОЕННОМ ПОЛОЖЕНИИ!! а сейчас его нет

 

 


9 6
11
2 серпня 2019 10:41

Цитата: Solenoid
И объясните мне,  что включает в себя последний пункт: поліцейське піклування. Что конкретно в себя включает это попечение?

 

Детальніше про це можна дізнатися у статті 41. Поліцейське піклування ЗУ «Про Національну поліцію»


4 1
767
2 серпня 2019 12:12

То umz523: Что вы написали, было до вчерашнего дня. А вот теперь могут. Общался с одним из них вчера, так вот, раньше да, они ходили в сопровождении полицая, ибо сами немогли ничего сделать, а теперь им вернули всё как было с патрулированием улиц. А почему так? Причина проста и банальна: Не хватает состава личного у полицаев что-бы патрулировать. Сами знаете какая-там ситуация, профи ушли, а те кто остался... По вчерашней новости с задержанием и сами понимаете.



И я так понял что всё таки задерживать они не смогут? По крайней мере в списке что в статье не вижу что могут задерживать. По сути только документы проверить и шмон.



И думаю что вот эти два пункта явно нарушают и законы и конституцию:

обмеження пересування особи, транспортного засобу або фактичного володіння річчю;

проникнення до житла чи іншого володіння особи;

И чего это мне, непонятно кто, будет ограничивать возможность перемещатся? Или что-то забирать? ТС является собственностью и сидя в нём можно слать таких ограничителей.

А за проникновение? Т.е без ордеров и т.п могут вламыватся куда хотят что-ли? Объясните мне.


5 4
61
2 серпня 2019 13:59

 не могут !! их тоже обманывает начальство.  я тоже общался с военным юристом! на то что они ссылаются на статьи законов предназначаеться для регионов ато! там так и написано на территории проведения  заходив антитеррористической операции!


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх