Мисткині Мкртчян представили кременчужанам свої роботи - живопис та вишивку

21.07.2019, 10:03 Переглядів: 4 674

Галерея працює з середи по неділю з 11.00 до 18.00. Вхід вільний

19 липня в малому залі Кременчуцької міської художньої галереї презентували дві персональні родинні виставки – живопису Наталі Мкртчян та вишивки хрестиком Тетяни Мкртчян.


Майстер ливарного цеху Тетяна Мкртчян після того, як вийшла на пенсію, в'язала шкарпетки рідним. І лише 14 років тому захопилася вишивкою. Зараз у доробку Тетяни вже більше 100 вищитих картин, а також подушки та серветки. На них зображені пейзажі, тварини, є роботи на релігійну тематику та сюжетні. Майстриня вишиває не лише за готовою схемою, а й доповнює, перевдягає та переміщує героїв сюжету картини.

На виставці представлені 64 картини. Цікаво, що на кожній картині є цифра, наприклад 135 або 250. Це кількість хрестиків на ній. Книга рекордів України готова зареєструвати особистий рекорд Тетяни Мкртчян за найбільшу кількість вишитих хрестиків у картинах.

Свої роботи майстриня не продає, але з задоволенням дарує рідним та знайомим. На виставці пані Тетяна теж підготувала подарунки і відвідувачам - дарувала свої вишивки.



А от Наталя Мкртчян малює все життя, але у міській художній галереї виставляються вперше. У неї вже була персональна виставка у галереї Наталі Юзефович, також брала участь у міжнародних виставках в Україні, Білорусі, Туреччині, Китаї, Італії, де її роботи займають призові місця.


Художниця 6 років навчалась в Кременчуцькій художній школі, потім працювала художником оформлення на автозаводі КрАЗ, вчила дітей малюванню. Нині Наталя - заступниця директора Міждержавного інституту україно-казахських відносин імені Назарбаєва. 


Художниця віддає перевагу реалістичним, жанровим картинам та портретам, які пише маслом та акрилом. Серед них є портрети, пейзажі, архітектурний жанр, часто на полотнах можна побачити тварин, яких Наталя дуже любить.


Побачити роботи мисткинь Мкртчян можна до 11 серпня. Галерея працює з середи по неділю з 11.00 до 18.00. Вхід вільний.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Руслана Горгола Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх