Кременчуцькі «тіффозі» на стадіоні могли чимось важким прикластися, якщо дізнавалися, що ти з Полтави

9.06.2019, 14:10 Переглядів: 2 857

 

Історія одного матчу з 1997 року коли «Кремінь» поступився полтавській «Ворсклі»

Передостанній тур сезону 1996/97 подарував вболівальникам принципове протистояння між кременчуцьким «Кременем» і полтавською «Ворсклою». Сайт уболівальників «Ворскли» за допомогою відеоогляду матчу від каналу UTA нагадав про той історичний матч, який відбувся 22 роки назад.



Стосунки як між командами, так і між їх вболівальниками, були непростимими. Розпочалося все ще на чемпіонаті Радянського Союзу. Ось як про протистояння Полтави й Кременчука згадує один з полтавських фанатів: «Взагалі тодішні відносини між уболівальниками з інших міст не відрізнялися, м’яко кажучи, доброзичливістю. Особливо небезпечними були виїзди в найближчі міста: Харків, Суми, Кіровоград (зараз Кропивницький -ред.), Кривий Ріг і особливо – Кременчук. Про Кременчук можна говорити багато. Були випадки, коли на трибуні місцевого стадіону не можна було сказати відкрито, що ти з Полтави. Це було небезпечно. Люті кременчуцький «тіффозі» могли навіть чимось важким по голові прикластися. Однак і наші не відрізнялися спокоєм. Одного разу, щоб заспокоїти пристрасті на нашому стадіоні, правоохоронцям довелося навіть застосувати водомети. У той час – це було в дивину.


У сусідній Кременчук в 1989 році наших фанів, яких було не менше 130 чоловік, правоохоронці просто не пустили. Справа в тому, що всі тоді їхали однією «собакою», і на вокзалі міліція просто оточила весь склад, не давши нікому вийти з вагонів. Через деякий час всіх під конвоєм відправила назад до Полтави (стежили, щоб ніхто не зміг вийти раніше і потрапити знову до Кременчука). Так місцева влада вирішила уникнути конфлікту і великих розбірок. А вони б були».


Мала місце в матчі 1997 року й турнірна складова. Щоб продовжити боротьбу за виживання в вищій лізі, «Кременю» була потрібна тільки перемога. З іншого боку, «Ворскла» мала вигравати, щоб не втратити шанси на здобуття бронзових медалей. Через це почали поширюватися чутки про те, що команда Пожечевського може здати гру для порятунку земляків від вильоту в першу лігу, але цього не сталося й «Кремінь» покинув вищу лігу. 


Кременчужани, а що ви пам'ятаєте з того матчу? Діліться своїми спогадами в коментарях. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх