Депутат Піддубна хоче внести зміни до регламенту Кременчуцької міської ради

5.06.2019, 12:31 Переглядів: 4 661 Коментарів: 5

 

Вона пропонує зняти обмеження щодо доступу громадян на сесії під приводом того, що не вистачило місця у залі

Депутат Оксана Піддубна підготувала не сесію міськради, що відбудеться 26 червня, проект рішення про внесення змін до регламенту Кременчуцької міської ради. Змінити вона хоче пункт 8 статті 5 документу.


Наразі він звучить так:


«Право члена територіальної громади бути присутнім на пленарному засіданні може бути обмежене лише за відсутності місця у відповідному секторі сесійної зали або відповідно до законодавства з метою попередження протиправних дій з боку конкретного громадянина (вчинення ним бійки, хуліганських дій, поява у нетверезому стані, тощо)».


Піддубна пропонує викласти пункт у такій редакції:


«Сесії ради проводяться гласно із забезпеченням права кожного бути присутніми на них, крім випадків, передбачених законодавством».


У Пояснювальній записці до свого проекту депутат вказує на аналіз регламентів міських рад, який проводила ГО «Інститут аналітики та адвокації». У ході аналізу було встановлено, що регламент Кременчуцької міської ради не відповідає чинному законодавству в частині доступу громадян на сесії міської ради.


Так, ІАА посилається на п. 4 ч. 1 ст. 3 Закону України «Про доступ до публічної інформації», відповідно до якого право на доступ до публічної інформації гарантується доступом до засідань колегіальних суб'єктів владних повноважень, крім випадків, передбачених законодавством. (Тобто, фактично, чинний регламент Кременчуцької міськради встановлює додаткові обмеження під приводом того, що не вистачило місця у залі.)


Крім того, Піддубна посилається на судові прецеденти скасування положень регламентів, які обмежували доступ громадян до засідань ради.


Примітка: ГО «Інститут аналітики та адвокації» (Полтава) — аналітичний центр, створений у 2013 році задля розвитку громадянського суспільства в Україні. Проводить та поширює дослідження, щоби допомагати органам влади приймати ефективні рішення при формуванні і реалізації політик та отримувати стійкі результати.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

4 363
1
5 червня 2019 13:10

браво-больше бардака, больше! Бабушки с плакатами за пирожок от Пиддубной будут устраивать балаган....


9 12
294
6 червня 2019 10:43

Черговий приклад махрової демагогії під гаслом "дотримання законодавства".  Будь-яке позитивне явище можна довести до абсурду, якщо застосовувати крайнощі. Відкритість діяльності забезпечується цілим рядом засобів, а не лише фізичною присутністю громадян на сесії, які, як правило, діють організовано та під зовншнім керівництвом, і їх прихід направлений в 90% випадків на тиск на депутатів через зрив роботи сесії шляхом блокування трибуни, крики,  погрози, перетворення роботи та обговорення питань в балаган. Демократія нівелюється та замінюється владою тих, у кого міцніше горло і хто вміє голосніше кричати.

 

Питання сесії проходять попередні обговорення в депутатських комісіях, всі засідання яких транслюються і є відкритими для доступу людей та обговорення, будь-яка людина може подати письмове звернення, яке буде розглянуте, сесії транслюються онлайн та є в запису. Але цього демагогам мало: потрібен треш та угар, потрібні крики, мегафони, танці з бубнами заради 5 хвилин "слави" на телеканалі "Візит"...


2 8
604
6 червня 2019 15:15

Цитата: ulyanov
су. Але цього демагогам мало: потрібен треш та угар, потрібні крики, мегафони, танці з бубнами заради 5 хвилин "слави" на телеканалі "Візит"...

Нешановний адвокат,а як з цими вашими тезами співіснують мітинги біля судів,де слухаються питання вбивства бабаєва?Для чого ви з холдом,юридичний супровід справ якого ви проводите,замовляєте маршрутки і возите в Гадяч представників ГО (ментів-пенсіонерів)?Для чого вам там "потрібен треш та угар,потрібні крики,мегафони,танці з бубнами"?Я вам відповім-бо на злодії шапка горить!


5 1
4 363
1
6 червня 2019 20:05

Цитата: mangust-1
бо на злодії шапка горить!
на Пиддубной тогда шо згорело?


1 4
294
7 червня 2019 11:29

Цитата: mangust-1
Для чого ви з холдом,юридичний супровід справ якого ви проводите,замовляєте маршрутки

Я справою Бабаєва не займаюсь і ніколи не займався, і, тим більше, організацією маршруток і тому подібних акцій ніколи не займався. То ви мене з кимось сплутали, шановний.

 

Зі справ пана Холода я веду лише цивільну справу, де до ньго позивається громадянин, підозрюваний у вбивстві Бабаєва, який за виступ Холода на сесії обласної ради хоче стягнути з депутата кілька сот тисяч гривень за згадку свого імені, а на запитання в суді, чи не його родині належить "Програма плюс", яка регулярно публікує його імя  у звязку з цим вбивством, каже - не знаю, не памятаю...

 

Ви скажіть, вам особисто подобається, коли на сесії замість виступів депутатів та відповідних фахівців, "дискусію" мегафонами та криками ведуть організовано заведені "прості люди"? Якщо ви вважаєте, що це і є "народовладдя", то навіщо тоді вибори? Хто більший натовп з собою привів - той і прийняв рішення по тому чи іншому питанню - це ваш ідеал країни та управління?


0 4

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх