До міжнародного Дня дитини у Кременчуці змагалися юні шахисти

31.05.2019, 11:02 Переглядів: 1 992

 

Змагання відбулися в клубі "Каїсса"

У шахово-шашковому клубі «Каїсса» до міжнародного Дня дитини відбувся турнір минулими вихідними. У змаганнях взяли участь 23 юних шахісти 3-4 розрядів з кременчуцьких клубів: «Лідер» (тренер Андрій Зазуляк), «Каїсса» (тренер Олександр Мальцев), ДЮСШ з Горішніх Плавнів (тренер Віталій Онікієнко). 


Як розповів директор «Каїсси» Володимир Груздєв, саме гості з Горішніх Плавнів задали тон турніру, який грали за швейцарською системою в 7 турів з регламентом 15 хвилин кожному учаснику.


Назар Яцина з ДЮСШ, єдиний з учасників отримав 4 перемоги поспіль, у тому числі і над 14 річним шахістом, майже вдвічі старшими, ніж він сам. У п'ятому турі жереб зводить його з найближчим переслідувачем - Михайлом Лисіним з «Лідера», відставали всього на пів-очка. Михайло концентрується на грі і здобуває перемогу, очоливши чемпіонську гонку. У той час, як в грі Назара явно видно втому через гру з серйозними суперником. Окрилений Михайло перемагає і в шостому турі, а Назар знову поступається тепер Алісі Романченко з «Каїсси». 


Алісі в спину буквально дихає її постійна суперниця – чемпіонка області до 10 і 12 років Марина Сьоміна з «Лідера». 


- В останньому турі, який по суті став суперфіналом, Михайлу, який випереджав Алісу на пів-очка і грав білими фігурами, досить було нічиєї, щоб стати першим. Він і став відповідно нав'язувати свою гру, атакуючи короля чорних, оголосивши в один з моментів шах слоном, в той час як одна з його фігур була атакована, розраховуючи на продовження атаки, але Аліса знаходить майже «гросмейстерський» хід, ведучи свого короля з під удару, в той час як суперник явно розраховував на продовження атаки, після того, як вона закриється фігурою від шаха. Тут і з'ясувалося, що атака продовження не має, а атакована фігура програна... – розповів Володимир Груздєв.


Маючи перевагу Аліса доводить партію до перемоги, ставши найкращою в абсолютному заліку, серед дівчат і серед 3-х розрядів. Михайло відставши на пів-очка, заслужено стає другим як в абсолютному заліку, так і серед 3-х розрядів, а третім в тих самих категоріях став Владислав Гава з «Каїсси». 4 і 5 місця з 5 очками ділять Назар Яцина і Марина Сьоміна.


Серед 4-х розрядів кращий – Ілля Тарабан, другий - Вадим Спиридонов і третій Ілля Мальцев, які представляють «Каїссу». Призерам у всіх категоріях були вручені дипломи та медалі, а всім учасникам - солодощі.


Турнір цей матиме серйозне продовження, адже саме 1 червня, в Міжнародний День захисту дітей переможниця турніру - Аліса Романченко дебютує на чемпіонаті України серед дівчат до 8 років в Одесі. В аналогічному турнірі серед хлопців Кременчук представляє її партнер по «Каїссі», віце-чемпіон області до 8 років Єгор Сербін. Розраховуємо на впевнену гру наших юних шахістів серед еліти дитячих шахів України.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Шахово-шашковий клуб «Каїсса»
Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх