КП «Теплоенерго» проводить тендер на реконструкцію мереж на Раківці за 12,6 млн грн, є «секретні файли»

30.05.2019, 08:10 Переглядів: 3 150 Коментарів: 2

 

Один із потенційних учасників закупівлі поцікавився робочим проектом з метою якісної підготовки тендерної пропозиції. Та отримав відмову замовника, який чомусь вирішив, що проект (розроблений за бюджетні гроші) є авторським твором...

Комунальне підприємство «Теплоенерго» 2 травня оголосило тендер на глобальний проект реконструкції теплових мереж на Раківці. Йдеться про винесення теплових мереж, необхідне для будівництва нової котельні. Очікувана вартість робіт складає 12 млн 577 тис грн. Аукціон відбудеться 4 червня, наразі триває подання пропозицій.


На цьому етапі потенційні учасники мають можливість ставити запитання до процедури. Один із них поцікавився робочим проектом реконструкції. Далі цитуємо листування з сайту публічних закупівель ProZorro.


«Для якісної підготовки тендерної пропозиції прошу завантажити для ознайомлення робочий проект.


Відповідь: Нажаль ми не можемо розмістити робочий проект у загальному доступі. Проектна документація є об’єктом права інтелектуальної власності та підпадає під дію Закону України «Про авторське право і суміжні права». Робочий проект буде надано підряднику для виконання робіт».


(мовою оригіналу)


 


Нас відверто подивувала така відповідь. Адже Закон, на який посилається КП «Теплоенерго», чітко визначає, хто такий автор: «Автор - фізична особа, яка своєю творчою працею створила твір». Проте ТОВ «Боруда», яке розробляло проектно-кошторисну документацію за 61 тисячу гривень від комунального підприємства, аж ніяк не є фізичною особою... То про які ж авторські права може йти мова?


Натомість робочий проект, навпаки, має всі ознаки публічної інформації, відповідно до Закону «Про доступ до публічної інформації», оскільки робочий проект фактично є комунальним майном.


«Не може бути обмежено доступ до інформації про розпорядження бюджетними коштами, володіння, користування чи розпорядження державним, комунальним майном, у тому числі до копій відповідних документів, умови отримання цих коштів чи майна, прізвища, імена, по батькові фізичних осіб та найменування юридичних осіб, які отримали ці кошти або майно», - йдеться у ст. 5 ЗУ «Про доступ до публічної інформації».


Журналіст «Телеграфа» готує інформаційний запит — спробуємо побачити «секретний» документ, тим більше, що йдеться про інтереси всього мікрорайону Раківки, яка може залишитися без опалення та гарячої води, якщо підприємство і далі гратиме в секретність. 


Раніше будівництво нової мережі міська влада оцінювала в 16 мільйонів гривень.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

34
30 травня 2019 09:04

Интересно. Т.е. расчёт на то, что не видя документацию - никто не согласится тратить деньги вслепую. А выиграет нужная фирма(наверняка близкая до Боруды), которая знает объём работ... А потом, когда тендер будет "выигран", стоимость возрастёт ещё миллионов на 5-7 по доп.соглашению №2... Ну так же как у фирмы Боруда на разработку документации с 61 до 80-ти тысяч. (см. по ссылке в статье)


11 0
118
30 травня 2019 14:27

Проект пишут одни, реконструировать (возможно) будут другие...


Вопрос: А в чем же функция самого КП "Теплоэнерго"?

Ответ: Обычная прокладка для перераспределения денег налогоплательщиков


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх