Кременчуцькі волейболістки «Нафтохіміка» здивували своєю грою не лише вболівальників, а й власного тренера

20.05.2019, 17:33 Переглядів: 5 633 Коментарів: 2

  

На змагання до Кременчука завітала волейболістка національної збірної України Діана Карпець

У Кременчуці відбувся традиційний XI Всеукраїнський турнір з волейболу серед дівчат 2004 року народження й молодше на Кубок ПАТ «Укртатнафта». Змагання протягом трьох днів на початку травня відбулися як у залі «Нафтохіміка» так і у школі №12. До нашого міста з'їхалися спортсменки з різних міст України, а саме з: Одеси, Ірпеня, Новомосковська, Бучі, Кам'янського, Чернігова, Канева, Світловодська, Близнюків, Первомайська, Кропивницького та Харкова.


Учасників змагань розділили на дві підгрупи по 6 команд, де волейболісти грали за коловою системою, а згодом стикові матчі.


Кременчук представили 2 команди «Нафтохімік» під керівництвом тренера Тетяни Дишлевої.


 


Випускниці 2004 року народження завоювали Кубок «Укртатнафти». Для більшості дівчат ці змагання стали заключними, адже в такому складі дівчата вже не зіграють, попереду у спортсменок здобуття вищої освіти у різноманітних вищих закладах України.


Несподіваним сюрпризом як для вболівальників, так і тренера стали наймолодші учасниці змагань - дівчата 2006-2007 року народження з «Нафтохіміка». Гідна зміна змогла не лише дати відсіч старшим та досвідченішим дівчатам, а й завоювати «бронзові» нагороди. Юні спортсменки чемпіони Полтавської області й наступного сезону є шанс заявитися на Чемпіонат України - всеукраїнську дитячу лігу.


 


- Ви тільки вдумайтеся, скільки праці, скільки самовідданості, відповідальності стоїть за цими перемогами. Адже це дівчата, які по суті зовсім ще діти, але якими дорослими вони виглядають на майданчику, як швидко вони здатні прийняти рішення, в кожній ігровій ситуації. А скільки емоцій після кожного забитого м'яча. І як зворушливо вони підтримують один одного, після несподіваної помилки, - поділилася тренер дівчат.


  


Навіть для самої тренерки результат вихованок став несподіваним. Дівчата 2006 року народження не лише показали злагодженість у діях, а й перемогли досвідчених суперниць. Наші дівчата перемогли всіх, окрім волейболісток з Ірпеня, які стали срібними призерками турніру. У підсумку дівчата завоювала бронзові нагороди.


Крім гри наших майбутніх зірок волейболу справжнім сюрпризом був приїзд вихованки Тетяни Дишлевої - гравця національної збірної Діани Карпець. Діана, попри щільний графік змагань та підготовки знайшла час, щоб завітати на турнір до Кременчука.


 


Діана Карпець - майстер спорту міжнародного класу, член національної збірної України, кращий центральний блокуючий Кубку України та кращий гравець Суперліги у складі 9-ти разового чемпіону України команди "Хімік" Южний, в цьому році вона стала кращим гравцем чемпіонату. Діана свої перші кроки у волейболі робила саме під керівництвом Тетяни Дишлевої.


 


Діана стала справжньою натхненницею юних спортсменок. Вона своїм прикладом показала, що можна немає нічого неможливого, лише клопіткою працею та щоденними тренуваннями можна досягати висот.


 


Юні волейболістки ще довго з нею спілкувалися, брали автографи та робили спільні світлини.


 


Кожного року кременчуцькі дівчата підтверджують статус чемпіонок, виграючи турнір та завойовуючи золоті нагороди.


За підсумками змагань, «золото» завоювала кременчуцька команда «Нафтохімік», «срібло» в Ірпеня, а «бронза» у підростаючого покоління «Нафтохіміка».


У кожній команді визначили кращих гравців:

  • у «Нафтохіміка» кращою була зв'язуюча Валерія Блажко
  • в команди з Ірпеня - Валерія Вахіль
  • у молодшої команди «Нафтохіміка», яка завоювала «бронзу», нагороду кращого гравця отримала Вікторія Ігнатенко


- Особливу подяку хочу висловити тим людям, які залишилися за лаштунками свята волейболу, а саме: Василю Хоменку голові профспілкової організації ПАТ «Укртатнафта», директору школи №12 Сергію Івановському, колективу та директору ЦКСіД «Нафтохімік» Ларисі Лукаш, директора СК «Нафтохімік» Олександру Гордієнку та головному тренеру чоловічої команди «Нафтохімік», який представляє профком у спортивній сфері Денису Хроколу. Дякую всім хто допомагав в організації та проведенні змагань. Особливо хочеться подякувати батькам, за їх дівчаток, за те що вони допомагають й підтримають, - подякувала за підтримку тренер Тетяна Дишлева.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: СК "Нафтохімік"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

104
21 травня 2019 06:20

Молодцы. Удачи и побед!!!!


5 0
0
21 травня 2019 08:40

Девчонки, молодцы! Так держать!

А Татьяна Васильевна просто умничка!


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх