У Кременчуці вшанували пам'ять жертв політичних репресій

19.05.2019, 07:35 Переглядів: 2 690

 

Кременчужани вшанували хвилиною мовчання жертв тоталітарних режимів різних років

Кременчук вшанували пам'ять жертв тоталітарних режимів різних років. Як повідомляє прес-служба мерії Кременчука, традиційно в День пам’яті жертв політичних репресій кременчуцька громада збирається поблизу пам’ятного знаку «Жертвам сталінських репресій».


 


У третю неділю травня український народ схиляє голови на знак вічної пам’яті про своїх співвітчизників, які піддалися репресіям, спрямованим на знищення жаги до своєї свободи та незалежності. Політичні терори в Україні були засуджені прогресивним людством і визнані злочином проти нашого народу.


 


17 травня у Кременчуці відбувся меморіально-скорботний захід з нагоди вшанування жертв політичних репресій. Участь у заході взяли керівники міста на чолі з міським головою Віталієм Малецьким, гості з міста Ріон-ле-Ціон (Ізраїль), які перебувають у місті з офіційним візитом, депутати міської ради, представники Кременчуцької районної державної адміністрації, громадські активісти та інші.


 

*День пам'яті жертв політичних репресій встановлено згідно з Указом Президента від 21 травня 2007 року з метою належного вшанування пам'яті жертв політичних репресій, привернення уваги суспільства до трагічних подій в історії України, викликаних насильницьким впровадженням комуністичної ідеології, відродження національної пам'яті, утвердження нетерпимості до будь-яких проявів насильства проти людства та у зв'язку з 70-ми роковинами Великого терору - масових політичних репресій 1937-1938 років.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Прес-служба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх