«Укрзалізниця» скоротила закупівлі у КВБЗ пасажирського рухомого складу

5.05.2019, 11:29 Переглядів: 4 959

 

Державний монополіст планує придбати у Крюківського вагонобудівного заводу тільки один дизель-поїзд замість 6, а також тільки 10 пасажирських вагонів замість 54

«Укрзалізниця» змінила свої плани із закупівлі пасажирського рухомого складу в 2019 році. Про це у своїй авторській колонці на порталі «Liga.net» повідомив голова наглядової ради ПАТ «Крюківський вагонобудівний завод» Володимир Приходько.

За словами керівника КВБЗ, в 2019 році «Укрзалізниця» планує придбати у підприємства лише один дизель-поїзд ДПКр-3 і 10 пасажирських вагонів, тоді як в укладених в серпні 2018 року за результатами відкритих тендерів договорах, була передбачена поставка 6 дизель-поїздів «Обрій» та 54 пасажирських вагонів різних типів.


Але вже у листопаді 2018 року УЗ подала в Кабмін проект фінансового плану на 2019 рік, в якому йшлося про закупівлю усього 3 дизель-поїздів замість 6. А в березні 2019 Кабмін затверджує фінплан «Укрзалізниці», в якому мова йде про закупівлю всього одного дизель-поїзда на суму 147,5 млн грн, а також 10 пасажирських вагонів на суму 242,6 млн грн.


Керівник КВБЗ пише, що «Укрзалізниця» офіційно не повідомила про зміну в планах закупівель. Вагонобудівники замовили комплектуючі, в тому числі і в Європі, заплативши за них більше 1,1 мільярдів гривень. Крім того, він повідомив, що на даний момент державна компанія прийняла у КВБЗ і ввела в експлуатацію тільки 11 з 54 пасажирських вагонів, хоча завод вже випустив три десятка одиниць рухомого складу.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх