Триразовий чемпіон Європи Жан Беленюк станцював гопак та відхрестився від Росії

15.04.2019, 08:01 Переглядів: 3 358

 

У столиці Румунії Бухаресті втретє чемпіоном Європи став Жан Беленюк, який представляє Кременчук та Полтавщину. В стартовій сутичці Беленюк переміг Іоанна Гуклека з Хорватії - 6:1, потім у чвертьфіналі здолав угорця Еріка Сільваші - 3:1, а за вихід у фінал розібрався з литовцем Ейвідасом Станкевічюсом - 5:1.


У фіналі Жан Беленюк боровся проти азербайджанця Ісламу Аббасова. Першу половину сутички виграв суперник 0:1, але на початку другої половини Жан спершу виштовхав Аббасова за межі килима, заробивши один бал, а потім виконав кидок через голову на 4 бали. Після цього Жан успішно відзахищався, вигравши у фіналі 5:1.


 


Відео фінального подинку:



... й переможного гопака на десерт:)



Також Жан Беленюк виправив помилку офіційної сторінки Міжнародної федерації боротьби. На офіційній сторінці Міжнародної федерації боротьби в Instagram з'явився пост про перемогу Беленюк, де біля його імені в дужках вказали, що він представник Росії. Жан опублікував скріншот цього поста на своїй сторінці, обвівши напис UKR на своїй спині в серце і написавши I'm ukrainian (Я - українець).


Через деякия час твіт федерації видалили, а в новому вказали правильно.  


 


У заключний день чемпіонату Європи з боротьби у Бухаресті бронзову нагороду у ваговій категорії до 60 кг здобув ще один представник Кременчука Ленур Теміров.


 


Кримського борця, який зараз представляє Кременчук у фінал не пустив срібний призер минулорічного чемпіонату світу Віктор Кіобану з Молдови. Проте у сутичці за третє місце Ленур Теміров виграв у хорвата Івана Лізатовіча 9:0.


 

 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх