За рахунок підвищення тарифу на вантажні перевезення «Укрзалізниця» заплатить КВБЗ за продукцію

24.03.2019, 11:33 Переглядів: 2 855

 

Гроші від підвищення тарифу планується використати, в тому числі, на придбання другої партії локомотивів General Electric, пасажирських та вантажних вагонів

Під час візиту на Крюківський вагонодубівний завод 22 березня очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов заявив, що відомство в поточному році планує придбати 15 локомотивів General Electric – другу партію в рамках контракту на 225 тепловозів.


Раніше фінансовий директор відомства заявляв, що грошей на нову партію тепловозів, крім 30 штук, які вже придбані – немає. Тож «ТелеграфЪ» уточнив: звідки візьмуться гроші? Адже кредит, про який говорилося під час брифінгу на КВБЗ, потрібно віддавати.


 


Євген Кравцов відповів, що кошти від підвищення тарифу на вантажні перевезення – на 14,2% планується направити, в тому числі, на нові локомотиви. За його словами, це перший етап індексації на вантажні перевезення.


- Звичайно, гроші нізвідки не беруться. На жаль, на 20-30% подорожчала продукція Крюківського вагонобудівного заводу, мастильні матеріали на 20-30%, метал. У цих умовах нам необхідно індексувати нашу дохідну частину. Це прямо впливає на нашу можливість оновлювати техніку, купувати додаткові одиниці рухомого складу, - сказав Євген Кравцов.


Разом із тим, Кравцов підкреслив, що грошей від підвищення вантажного тарифу недостатньо в повному обсязі на те, щоб виконати плани з оновлення рухомого складу, тому залучатимуть і кредити.


Того ж дня, 22 березня, Державна регуляторна служба узгодила підвищення тарифу на вантажні перевезення на 14,2% з 1 квітня. Видання ЦТС також повідомило, що «Укрзалізниця» не планує відмовлятися від щоквартального підвищення вантажних тарифів на 2,5%.


Нагадаємо, Євген Кравцов повідомив також про плани оновити рухомий склад на 2019 рік: купити 6000 вантажних вагонів і 100 пасажирських.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх