Велогонщик Єгор Дементьєв протестував нову дисципліну й завоював срібло

19.03.2019, 17:03 Переглядів: 3 809 Коментарів: 1

 

Кременчуцький спортсмен двічі підіймався на п'єдестал за срібними нагородами

З 13 по 18 березня в Апелдорні Голландія відбувся чемпіонат світу з велоспорту на треку серед паралімпійців.


Кременчук представив Єгор Дементьєв, який тренується під керівництвом батька Віктора Петровича Дементьєва. Наш спортсмен завоював дві «срібні» нагороди у дисципліні гонка переслідувань, та у новій - омніум.


 


Програма цього року розширилася, до трекової програми додалася дисципліна омніум, яка поєднує дисципліни як спринтерських, так і на витривалість. Розігрувалися призові місця серед тих стабільно пройшов всі дні змагань.


Тренер Віктор Дементьєв розповів «Телеграфу», що основну увагу приділили дисципліні на якій Єгор ставав паралімпійським чемпіоном.


- Ми основну увагу підготовки приділили виду в якому були паралімпійськими чемпіонами, а минулого року чемпіонами світу - гонці переслідування на 4 км. Два тижні підготовки провели в Мінську на велодромі. Паралімпійський комітет зробив умови й ми змогли провести збір. - зазначив Віктор Дементьєв.


Вийшовши з кваліфікації в фінал Єгор Дементьєв зустрівся з постійним суперником - австралійцем Елістером Донохью. У підсумку український спортсмен завоював «срібло» з результатом - 4.31.


 


Також тренер додав, що у цьому році вперше міжнародний союз велосипедистів UCI ввів нову дисципліну, тим саме все більше приблизився за стандартами до олімпійців.


Крім дисципліни гіт на 1 км, переслідування на 4 км, групова гонка скретч, додали спринтерську одиницю як 200 метрів схода.


- Омніум вимагає суму очок за всіма 4 дисциплінами, тобто стабільний спортсмен, який може їхати всі дисципліни. Й в кінці визначають переможців та призерів. Єгор стабільно проїхав по всім 4 дисциплінам й завоював 2 місце. Оскільки це тестова дисципліна, то медалями не нагороджували, а дали цінні подарунки. - додав тренер.


 


Два других місця в дисциплінах додали Єгору Дементьєву очок до ліцензії для участі на Паралімпійських іграх в Токіо.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

194
19 березня 2019 21:02

Так Держать!!!

 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх