Тихі відкриті слухання по теплових тарифах ТЕЦ минули у Кременчуці

18.03.2019, 13:03 Переглядів: 3 123 Коментарів: 5

 

Підвищать тарифи, які навіть не набули чинності: це як гра у доганялки. Головна причина – тарифи на транспортування підвищує комунальне підприємство «Теплоенерго», якому ТЕЦ платитиме за труби із 25 квітня

ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» 15 березня у майже порожньому залі ПК «Нафтохімік» провела відкриті слухання з питань чергового підвищення тарифів на опалення та гарячу воду. Оголошення про слухання на сайті КремТЕЦ містяни або не побачили, або всім набридло висловлювати свою думку там, де її все одно не враховують.


Обговорювали проект рішення виконкому про підвищення тарифів, який був раніше оприлюднений на сайті міської ради 21 лютого. Фінансовий директор КремТЕЦ Ольга Ревега сказала, що причини підвищення тарифів не залежать від підприємства:

  • подорожчання води від КП «Кременчукводоканал»;
  • намір комунального підприємства «Теплоенерго» підвищити тарифи на свої послуги, у тому числі - на транспортування теплоносія, за що зараз сплачує «Полтаваобленерго», а з 25 квітня сплачуватиме ТОВ Кременчуцька ТЕЦ».



Тобто, фактично, черговому подорожчанню мусимо завдячувати не комерційній ТЕЦ, пов’язаній з Коломойським, і точно не зростанню ціни на газ, а фінансовій політиці комунальних підприємств. Це підтвердила й відповідь, яку Ольга Ревега надала на запитання Оксані Піддубній: підприємство має намір збільшити тарифи лише в частині транспортування – тариф на виробництво, який затверджує НКРЕКП, наразі не зростає. У структурі запропонованого тарифу КремТЕЦ витрати на транспортування складають 15,4%; левова частка витрат – на виробництво – це 82,7%. Решта витрат незначна.


Оксана Піддубна нагадала й про мораторій на підвищення тарифів, рішення про який ухвалила міська рада 25 лютого. Натомість фіндиректор КремТЕЦ зауважила на це: якщо КП «Теплоенерго» залишить свої тарифи без змін – тарифи КремТЕЦ теж не підвищуватимуться.


Під час слухань оголосили, що аргументованих зауважень та пропозицій від містян у процесі обговорення до КремТЕЦ не надходило. Водночас, надійшло чотири листи від мешканців на адресу виконавчого комітету Кременчуцької міськради: адміністрація КремТЕЦ їх розглянула і знайшла такими, що не містять аргументованих пропозицій. Заявникам підготували відповіді – і все.


Протокол слухань можна завантажити тут: 


protokol_15_03_19.pdf [6,61 Mb] (cкачиваний: 11)  

Теплові тарифи для мешканців лівобережжя пропонується збільшити на 7,1-7,7%

Послуга

Чинний тариф*, з 2.03.19 

Новий тариф, з 25.04.19 

 

Проект тарифу

% (проекту) до чинного тарифу

Опалення, 1 Гкал (в будинках з лічильниками)

1894,74 грн

1998,64 грн

2041,01 грн

+7,7%

Опалення, м2 (в будинках без лічильників)

53,41 грн

56,34 грн

57,54 грн

+7,7%

Гаряча вода, з рушникосушаркою

110,82 грн/куб м

127,58 грн/куб м

118,78 грн

+7,2%

Гаряча вода, без рушникосушарки

102,32 грн/куб м

107,02 грн/куб м

109,61 грн

+7,1%


*Тариф «Полтаваобленерго», яке надає послуги до 25 квітня – після цієї дати функції перейдуть до ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ». Щоб не плутати містян, ми порівняли чинні тарифи (з 2.03) із проектом.


Тарифні доганялки

Новостворене ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» візьме на себе функції постачання теплової енергії з 25 квітня 2019 року. До цього часу послуги надає ПАТ «Полтаваобленерго». Востаннє тарифи обом підприємствам виконком Кременчцької міськради затвердив 8 лютого. Нові тарифи «Полтаваобленерго» набули чинності з 2 березня – тож кременчужани отримають збільшені (на 22-33%) рахунки на опалення і гарячу воду у квітні.




Тарифи новоствореного ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ», затверджені виконкомом 8 лютого, мають набути чинності з 25 квітня (тобто на опалення фактично з наступного опалювального сезону, а на гарячу воду - з 25 квітня).  Але не виключено, що ці тарифи так і не будуть введені в дію, а одразу перескочать на новий рівень, якщо виконком, попри мораторій, вдовольнить і апетит КП «Теплоенерго», і слідом за ним – КремТЕЦ.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: фото читача
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
18 березня 2019 14:47

Вы ребята доиграетесь и мы вообще перестанем платить за ваши услуги, лучше здохнуть от холода чем ваши карманы набивать.


15 1
0
18 березня 2019 15:11

Странно всё это!
Когда "слухання з питань чергового підвищення тарифів" пытается проводить Теплоэнерго - проводится предварительная шумиха в СМИ, к началу слушаний приходят активисты во главе с депутатом Пиддубной и заявляют, что "проведення слухань суперечить рішенню міськради про мораторій". И пытаются недопустить эти слушания.

Когда слушания проводит Кременчугская ТЭЦ (Полтаваоблэнерго) - в прессе тишина, депутат Пиддубная не протестует против слушаний, несмотря на тот же действующий мораторий. Как я понимаю, даже в них спокойно участвует.
И все только потому что возможная причина подорожания - действия ком предприятий?

На вопросы я уже и не надеюсь получить ответы:

1. В общем я правильно понимаю, что решение о моратории - это просто "филькина грамота"? И вся эта история изначально нужна была лишь для очередной популистской истории, типа как и семейными врачами?
2. Почему в принятом решении о моратории, предложенным Поддубной, не прописан механизм его реализции, в частности и финансирования.
3. Почему опять требуют проверить кем-то еще тарифы только Теплоенерго? А тарифы КВСЗ, Полтаваоблэнерго?
4. И наконец когда и за чей счет все таки будет этот самый аудит? Ведь мораторий объективно нельзя же тянуть бесконечно долго, как с продажей земли. Не тот случай ...


7 0
95
18 березня 2019 16:40

коммунальные качели - теперь Теплоэнерго поднимет тариф потому что ТЕЦ подняло........


5 0
1 457
18 березня 2019 16:52

Цитата: Bombey
теперь Теплоэнерго поднимет тариф потому что ТЕЦ подняло........
это почему?--
фіндиректор КремТЕЦ зауважила на це: якщо КП «Теплоенерго» залишить свої тарифи без змін – тарифи КремТЕЦ теж не підвищуватимуться.


0 4
0
18 березня 2019 21:16

Цитата: Zuwanderer aus der Ukraine

Странно всё это!
Когда "слухання з питань чергового підвищення тарифів" пытается проводить Теплоэнерго - проводится предварительная шумиха в СМИ, к началу слушаний приходят активисты во главе с депутатом Пиддубной и заявляют, что "проведення слухань суперечить рішенню міськради про мораторій". И пытаются недопустить эти слушания.
Когда слушания проводит Кременчугская ТЭЦ (Полтаваоблэнерго) - в прессе тишина, депутат Пиддубная не протестует против слушаний, несмотря на тот же действующий мораторий. Как я понимаю, даже в них спокойно участвует.
И все только потому что возможная причина подорожания - действия ком предприятий?

депутат от народа Пиддубная ездит на авто Бени ГО Укроп, поэтому и тишина......

 


1 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх