«РеАнімація виборців»: кременчуцькі підлітки зняли мультфільм про вибори

16.03.2019, 11:11 Переглядів: 2 496

 

Увагу молоді привертають до важливості свідомого голосування

Юнаки та дівчата Кременчука та Горішніх Плавнів вчилися створювати мультфільми. Проект «реАнімація виборців»зробили аби підвищити активність молоді під час Президентських та Парламентських виборів. Й вирішили зробити це шляхом анімації. Головна мета була – привернути увагу молодіжної аудиторії до важливості свідомого голосування із подальшою їх активною участю у виборчому процесі через створення мультиплікаційних фільмів. 


У Кременчуцькому Вищому професійному училищі 7 та Вищому професійному гірничо-будівельному училищі в Горішніх Плавнях цими днями відбулися воркшопи з анімації. Воркшопи провели експерти столичної студії «Ridni Animation» та активістки проекту «реАнімація виборців».

 

- За дослідженнями соціологів, менше третини молодих людей мають намір голосувати на найближчих виборах. Особливо це стосується молоді, яка не має вищої освіти і навчається у професійно-технічних закладах у районних центрах, - розповіла координаторка проекту у Полтавській області Олена Нестерова.


Оскільки молодь належить до тієї вікової групи, яка найбільш прихильно ставиться до демократичного розвитку України, то їх небажання брати участь у політичному житті країни викликає занепокоєння. Серед причин низької участі молоді у районах у виборах можна відмітити недостатню віру юнацтва у важливість їхнього голосу, нерозуміння політичних процесів та відсутність паралелей між тими процесами та життям і добробутом на місцях.


Юнацтву бракує інформації про їхні виборчі права, не вистачає впевненості у тому, що їх голос - значущий, а це означає, що тільки через інформування молодь замотивувати неможливо. Треба дати їм інструмент, який допоможе відчути, що доля виборів та доля країни - у їхніх руках.


- Ми працювали як єдина команда. Кожен був як шестерня в великому механізмі. Я вважаю, що людина краще сприймає і засвоює інформацію коли бачить її своїми очами. В ігровій формі, використовуючи просту метафору  в анімаційному роліку легчше донести важливу інформацію до інших. Мій голос може змінити все. Тому, голосування – це наше майбутнє, - поділився один з учасників воркшопу.


І від імені організаторів дякує керівництву навчального закладу за підтримку та активну участь у проекті.


А ось такий мультфільм вийшов у студентів ВПУ №7 "День виборів: Шукаємо баланс!" 


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Громадська організація "Турбота"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх