Голову Макаренку повернули на місце, але ремонт ще триває

19.02.2019, 08:03 Переглядів: 3 003

 

Цього року роботи планують завершити

Пам’ятник Антону Семеновичу Макаренку, який пошкодили ще у 2016 році відновили частково. Як повідомив на запит «Телеграфу» Департамент освіти, на поточний ремонт пам’ятника минулого року виділили близько 200 тисяч гривень, а саме - 195 057, 60 гривень.


- У 2018 році були виділені кошти в сумі 195 057, 60 гривень на виконання поточного ремонту пам’ятника А.С.Макаренку по вул.Макаренка,44 в м. Кременчуці. Але в зв’язку з недофінансуванням дані роботи були не завершені. В 2019 році планується додатково виділити кошти та завершити роботи, – йдеться у відповідях на запит.


Директор музею Наталья Кущенко розповіла, що ремонтні роботи щодо самого пам’ятника Антону Семеновичу майже завершені, залишився лише благоустрій території. Укладання плитки навколо пам’ятника розпочнеться після того як дозволять погодні умови.


 


Як раніше писав «ТелеграфЪ», в ніч на 7 листопада 2016 року невідомі пошкодили пам'ятник Макаренку, було відкрите кримінальне провадження за статтею 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна). До речі, цей пам'ятник єдиний у Кременчуці, який має статус державного значення, відкритий ще 11 березня 1988 року біля музею Макаренка.


У березні 2017 року на сесію виносили рішення про виділення з бюджету 100 тисяч гривень на відновлення пам’ятника, проте на його реставрацію знадобилося вдвічі більше.

Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх