У Кременчуці вшанували Героїв Небесної сотні, серед яких Ігор Сердюк

18.02.2019, 17:02 Переглядів: 7 044

  

Кременчужани пом'янули хвилиною мовчання та поклали квіти до підніжжя стели Небесної сотні

18 лютого у день загибелі кременчужанина Ігоря Сердюка кременчужани зібралися біля пам'ятного знака «Героям Небесної Сотні». У цей день в 2014 році в Києві загинула найбільша кількість активістів Революції гідності, серед яких кременчужанин Ігор Сердюк. На захід завітали як учасники Революції гідності, рідні загиблого кременчужанина, представники влади, так і студенти ВУЗів.


Хвилиною мовчання кременчужани вшанували пам'ять всіх загиблих Героїв Небесної сотні, які віддали своє життя за краще майбутнє. Настоятель Свято-Миколаївського Собору протоієрей Володимир Макогон відслужив панахиду за загиблими.


 


Батько Героя України Ігоря Сердюка Микола Петрович розповів, що син був активним учасником революції, прапороносцем дев'ятої сотні самооборони Майдану. Він загинув 18 лютого 2014 під час протистоянь в Києві на перехресті вулиці Інститутській і Кріпосного провулка.


- Вони відстоювали правду, незалежність нашої країни. Вони є гордістю, гідністю й оплотом української нації. У Небесну сотню увійшли різні люди: як за національністю так і віком, - зазначив батько Ігоря Сердюка.


Кременчуцька письменниця Наталія Воля особисто не знала Ігоря, але його подвиг надихнув її на вірш, який вона присвятила загиблому Герою.


 

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх