Міська влада хоче прибирати сніг у Кременчуці в кредит

8.02.2019, 07:02 Переглядів: 2 969 Коментарів: 6

КАТП 1628 хоче взяти кредит у сумі 2 мільйона гривень на зимове прибирання доріг

На сесію Кременчуцької міської ради винесений проект рішення про надання згоди на кредит у сумі 2 млн грн для «Комунального автотранспортного підприємства 1628», яке займається прибиранням вулиць та утримує полігон відходів.


«Враховуючи потребу Кременчуцького КАТП 1628 в обігових коштах для забезпечення безперебійного руху транспорту на шляхах та залізницях міста Кременчука в зимовий період 2019 року в умовах сильних снігопадів, снігових заметів та ожеледі, для забезпечення належного санітарного очищення міста пропонується надати згоду на залучення кредитних коштів банківської установи у вигляді овердрафту*», - сказано в пояснювальній записці до проекту рішення.


У проекті рішення зазначено, що кредит хочуть взяти в АБ на термін до 12 місяців включно. Ставка - до 24,5% річних за строковою заборгованістю та за простроченою заборгованістю в розмірі, що не перевищує 29,5% річних. Одноразова комісія - в розмірі 0,5 % від ліміту кредитування, щомісячна комісія - 0,25% від суми встановленого ліміту овердрафту, який діяв на останній банківський день.


- Це овердрафт на виплату зарплати, покриття касових розривів, - пояснив мер Кременчука на засіданні президії міської ради.


Міська влада вже має досвід ямкового ремонту доріг у кредит, який вже два роки поспіль бере комунальне підприємство ШРБУ. Мода на на утримання міста в кредит (фактично на проїдання кредитів) у мерії приживається.


На лютневу сесію міськради винесені питання одразу про два кредити для КАТП 1628. Другий кредит у сумі 64 млн грн — на закупівлю комунальних автобусів, яке потім підприємство може передати КАТП 1628.



Раніше директор департаменту ЖКГ зазначав, що на утримання міських доріг потрібно втричі більше грошей, ніж передбачено бюджетом на 2019 рік. А ще раніше, при ухваленні бюджету-2019, депутати збільшили фінансування з бюджету, та не на дороги, а на піар - виділили 8 млн грн «Кременчуцькій телерадіокомпанії», яка збільшила штат до 35 посад. То чи варто дивуватися, що на дороги не вистачає?


*Овердрафт — кредитування банківського рахунку клієнта, коли при нестачі коштів на рахунку сума списується в повному обсязі (тобто банк автоматично кредитує клієнта). Овердрафт відрізняється від звичайного кредиту тим, що на погашення заборгованості спрямовуються всі суми, які надходять на рахунок клієнта.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

513
8 лютого 2019 08:09

а главное вовремя

 

мэр недееспособен

требую профосмотр


28 0
0
8 лютого 2019 08:34

Так же "Овердрафт відрізняється від звичайного кредиту тим, що" по нему конские проценты. Больше чем по кредиту. Но на практике эти деньги более доступны. Для проедания и распила. Ведь деньги то не хозяйские по сути, а ничейные государственные.

Враховуючи потребу Кременчуцького КАТП 1628 в обігових коштах...

Когда уже это КАТП нажрется. У них на счетах и мои деньги лежат, хотя услуга не оказана за ненадобностью. Но в абон отделе мне было открытым текстом сказано, что деньги не вернут.

А была бы частная компания - не пришлось бы у города деньги просить, в овердрафты влезать. Для населения уже давно бы поставили счетчики на мусор (прикиньте, есть такое и не со вчера), построили бы мусоросжигательный завод, снег бы убирали бы в первые же часы, как он пошел
www.youtube.com/watch?v=ENmqaeTV6Rk 
сделали бы сортировку мусора. И рубили бы на этом всем бвбло деньги.
И городу не о чем думать, и горожане довольны, и "проклятые капиталисты" богатеют, добреют и создают новые рабочие места.
И юристы бы абонотдела отвечали бы за свои слова и действия.
Увлекся я писаниной, на больной мозоль наступили, замечтался ...


20 0
1 658
8 лютого 2019 08:46

Рано еще брать кредит на уборку снега,предлагаю в мае.smiley Блин да когда этих коррупционеров начнуть хоть в прокуратору дергать,я уже не говорю сажать.

 

— Розочка, я таки, дозвонился в приёмную нашего мэра,
спросил: «Куда мы всей страной идём?»
— И шо он на то?..
— Пока только смогли ответить, куда иду конкретно я…


21 0
1 088
8 лютого 2019 09:56

Мдааа. Европа!


5 10
909
8 лютого 2019 11:16

Цитата: Angel737

Мдааа. Европа!

Да при чем тут Европа?! В Европе все нормально. А у нас выбирают мэров за гречку да читают газетки типа AV печатанные в подвале на *** деньги. Вот теперь маємо те що маємо. Скажите спасибо бабушкам и дедушкам выбиравшим городскую всласть.


12 2
236
8 лютого 2019 11:49

Цитата: Andron777

Цитата: Angel737

Мдааа. Европа!

Да при чем тут Европа?! В Европе все нормально. А у нас выбирают мэров за гречку да читают газетки типа AV печатанные в подвале на *** деньги. Вот теперь маємо те що маємо. Скажите спасибо бабушкам и дедушкам выбиравшим городскую всласть.

Согласна на 100%!!! Была в Европе - знаю. Выбирайте головой , а не ж... И требуйте от власти то, что она обязана выполнять за деньги налогоплательщиков ( то есть за наши с вами)


7 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх