«Укрзалізниця» отримала всі 30 локомотивів GE за першим контрактом — останні 5 рушили на КВБЗ

4.02.2019, 15:05 Переглядів: 2 549

 

Крюківський вагонзавод доукомплектує тепловози, на другу партію немає грошей

«Укрзалізниця» отримала всі 30 американських локомотивів General Electric, передбачених контрактом. Останні 5 зустріли в Чорноморську у п'ятницю, 1 лютого, і вони рушили на доукомплектацію на Крюківський вагонзавод. Про це написав на своїй сторінці у Фейсбук очільник «Укрзалізниці» Євген Кравцов.


«Укрзалізниця - Ukrzaliznytsia отримала всі 30 законтрактованих локомотивів GE. 
Останні 5 зустрічали у Чорноморську у п’ятницю. Далі - маршрут вже відпрацьований. Спочатку - на Крюківський вагонобудівний завод. Там на доукомплектуванні перебувають ще 10 американських локомотивів.

Ті, що вже в роботі, показують себе вкрай ефективно. Як приклад - на 30% економимо пальне на ділянці Запоріжжя – Комиш-Зоря – Волноваха. До того ж, машини старого парку за добу проходять у середньому 360 км, а тепловози GE – 540 км. 
І ще важлива цифра: 15 нових локомотивів сьогодні забезпечують чверть теплотяги по трьох регіональних філіях, де вони працюють: Придніпровській, Донецькій та Одеській», - пише Євген Кравцов.


Зауважимо, що 30 локомотивів — це умови першого контракту. Довгострокова рамкова угода між УЗ та GE (до 2027 року) передбачає закупівлю 225 нових локомотивів та модернізацію 75 старих. При цьому локалізація виробництва в Україні має зрости з 10% (це те, скільки робить КВБЗ зараз) до 40%.


Втім, нещодавно в «Укрзалізниці» заявили, що грошей на закупівлю нових локомотивів General Electric не вистачає, отже, поки що буде 30 локомотивів — і все.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Фейсбук, Євген Кравцов
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх