Кременчужанин вийшов на міжнародну «шахову орбіту»

4.02.2019, 13:35 Переглядів: 2 031 Коментарів: 1

 

Шахіст з шахово-шашкового клубу «Каїсса» виступив за кордоном у Польщі

Вперше в історії кременчуцьких шахів шахіст Михайло Гріщенко вийшов на міжнародну «шахову орбіту». Про це «Кременчуцькому Телеграфу» повідомив директор шахово-шашкового клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.
 

Михайло Гріщенко – чемпіон Кременчука у 2007 році, один з досвідчених шахістів, кандидат в майстри спорту, призер передостанньої першості області.

 
З 27 грудня по 4 січня в польському Кракові відбувся 29 міжнародний шаховий фестиваль, в якому грали 121 учасник з 12 країн, в тому числі з Бразилії та Кувейту. Учасники змагань грали з регламентом 90 хвилин на 40 ходів з додаванням 30 секунд на кожен наступний крок.
 
На радість місцевих вболівальників другим призером став з 7,5 очками Тобіас Смол, який на пів-очка поступився грузинському шахісту Звіада Патсіа. Також поляк випередив на пів-очка групу з трьох шахістів, з числа яких третім призером став 74-річний Данііл Русев з Росії.
 
Налаштований на безкомпромісну боротьбу Михайло Гріщенко часом трохи перегинав в нічийних позиціях і зробив 2 нічиї, поступившись у трьох зустрічах і здобув перемогу в 4 іграх. В підсумку українець набрав 5 очок з 9 можливих й опинився в середині турнірної таблиці в групі з 19 учасників, розподілив місця з 31 по 49. Хоча був шанс опинитися у призовій 2, для цього необхідно було в останній партії з білорусом Олександром Нікітіним, маючи перевагу звести партію в нічию, проте удача була на боці білоруса, який в підсумку став 12.
 
- На жаль, знову позначилася побутова невлаштованість нашого шахіста через фінансування, вірніше його відсутності, адже тих 30 тисяч гривень виділених  клубу «Каїсса» на цей рік не вистачить навіть на оплату комунальних послуг. Ось прийшлося Михайлу жити під час турніру в 20-місному костилі, що звичайно було не оптимальним варіантом. Звичайно, завжди нове нелегко дається і першому завжди важче. Тому віримо, що наш шахіст – перша ластівка, яка стане прикладом для інших. А хто поїде слідом за ним ми побачимо на бліцтурнірі відкритого Кубка шахово-шашкового клубу «Каїсса», на якому разом з признаними майстрами 5 хвилинної гри будуть змагатися і юні призери першості області серед яких дітей. На жаль, цей турнір буде проходити а рахунок самих шахістів, така сьогоднішня реальність, адже навіть міська федерація шахів не змогла нагородити призерів першості міста серед дітей до 8 років. Вони обмежились лише загальним нагородженням всіх призерів, більшість з яких були в групі 10-річних. 
 
В умовах обмеженого фінансування шахово-шашковий клуб «Каїсса» у відсутність функціонування шахового клубу в парку Миру, відкритого минулого року, звертається до підприємців та керівників підприємств з проханням перерахувати кошти для розвитку шахів у місті, - зазначив директор клубу «Каїсса» Володимир Груздєв.
 
Розрахунковий рахунок: №26007054209770 ГО «ШШК» (ЄДРПОУ 25168031) в Полтавському ГРУ «Приватбанк» МФО 331401, код ДРПОУ 14360570


Результати змагань:

 

Теги: шахи
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

513
4 лютого 2019 23:03

30 тисяч гривень виділених  клубу «Каїсса» на цей рік не вистачить навіть на оплату комунальних послуг..

 

интересно, какой IQ у мера ?

 

ну пускай фигу по ЗП показать тренерам-шахматистам, они люди скромные, вслух не скажут

 

но просто даже в уме раскинуть 30 т.грн. на 12 месяцев комуналки для помещения клуба ?

 

это каким убогим надо быть ??

 

пс. не шахматист


5 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх