23 січня в Кременчуцькій міській художній галереї відкривається одразу три виставки

20.01.2019, 17:04 Переглядів: 4 467

 

Доторкніться до прекрасного

23 січня о 15.00 в Кременчуцькій міській художній галереї відкривається одразу три виставки. Про це на своїй сторінці у Facebook написала директорка галереї Оксана Бойко.



«Обличчям до життя» - персональна ювілейна виставка картин Надії Нікітіної


 


В експозиції представлені соковиті квітучі натюрморти, ліричні пейзажі. Адже художниця працює в різних техніках: акварель, гуаш, пастель, олійний живопис та прийом «сухий пензель». Особливе місце в багатогранній творчості займає портрет. Родзинкою виставки є серія портретів кременчужан: художників, поетів, відомих діячів та рідних серцю людей.


Роботи Надії Нікітіної знаходиться в приватних колекціях та Всеукраїнському музейному фонді.



«Побач красу» - персональна виставка декоративного мистецтва, лауреата премії Василя Симоненка Валентини Панченко


 


Картини з соломки і флористичний живопис майстрині з Лубен відомі в Україні та за її межами. Все життя працювала на економічних посадах та науковим працівником. Після виходу на пенсію «ветеран праці», пані Валентина відкрила у собі здібності флориста. Самотужки осягла таємниці роботи з природним матеріалом, з соломкою. За 20 років провела понад 100 виставок, ділиться своїми знаннями. Три роки (з 1999 по 2001) Валентина Панченко працювала керівником гуртка флористики в школі міста за трьохрічною авторською програмою.


«Адже за допомогою рослинного матеріалу – квітів, листя, стебел – можна передати красу довколишнього світу,» - вважає майстриня.



«Виставка – пам'ять архітектора Петра Сєргеєва»


 

 

 


Виставка присвячена 90-річчю від дня народження відомого в Кременчуці архітектора Петра Сєргеєва (1928-2015). Він автор проектів, котрим притаманна локанічна геометрія форм, практичність і мінімалізм.


«Кожному часу-своє мистецтво, кожному мистецтву-своя свобода»,- писав австрійський архітектор, представник стилю модерн в архітектурі Йозеф Ольбріх.


Кременчужани мають пам'ятати ім'я архітектора, за чиїми проектами практично було відбудовано і створено сучасне обличчя Кременчука і Горішніх Плавнів. Добірка фотографій Ігоря Носова та кілька графік Оксани Бойко розкривають цю тему. Родина митця представила архівні фотографії, статті, серію акварельних етюдів та унікальних графічних замальовок з пленерів батька, портрети і барельєфи (з приватної колекції). Поруч з творчим доробком Петра Сєргеєва можна побачити прекрасні скульптури з дерева сина Сергія та іменні вишиті ікони доньки Тетяни.

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: facebook.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх