У Кременчуці заклеїли незаконний білборд кандидата в Президенти

17.01.2019, 13:03 Переглядів: 5 418 Коментарів: 1

 

Інформацію прибрали після звернення ОПОРИ

15 січня в Кременчуці спостерігачі ОПОРИ виявили білборд кандидата на посаду Президента Андрія Садового, який не містив вихідних даних. Після звернення до поліції незаконну зовнішню агітацію заклеїли наступного дня.


Білборд, з написом «Андрій Садовий. Наступ 2019», був розміщений на проспекті Лесі Українки. Вихідні дані були відсутні.


 


Після прибуття наряду поліції на місце правоохоронці самостійно зв’язались з власником білборду. Після розмови співробітники поліції повідомили, що на наступний день білборд замінять. 16 січня спостерігачі ОПОРИ знову прибули до вказаного білборду. Агітації Садового там вже не було.


- Задля вирішення даної проблеми нашим спостерігачам навіть не знадобилось писати заяву до поліції. Проте слід зазначити, що розміщення агітаційної продукції без вихідних даних дозволяє використовувати кандидатам кошти не з виборчого фонду, що порушує рівність виборчого права та прозорість виборчого процесу, – наголошує координатор ОПОРИ в Полтавській області Костянтин Донченко.


Згідно з частиною 16 статті 64 Закону України «Про вибори Президента України» «забороняється виготовлення та розповсюдження друкованих передвиборних агітаційних матеріалів, що не містять відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, та замовника відповідних матеріалів».


Згідно з частиною 2 статті 212-13 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення» розповсюдження (рознесення, вивішування, роздавання) під час виборчого процесу друкованих матеріалів передвиборної агітації, які не містять відомостей про установу, що здійснила друк, їх тираж, інформацію про осіб, відповідальних за випуск, або у яких така інформація означена неправильно чи неповно, а так само організація такого розповсюдження тягнуть за собою накладення штрафу на громадян від трьох до п'яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двадцяти до тридцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.


Офіційно ЦВК зареєструвала Андрія Садового в якості кандидата на посаду Президента 8 січня. Станом на 16 січня зареєстровано 8 кандидатів:

  • Ігор Шевченко (самовисуванець)
  • Сергій Каплін (Соціал-демократична партія) 
  • Валентин Наливайченко («Суспільно-політичний рух «Справедливість») 
  • Андрій Садовий («Самопоміч»)
  • Віталій Скоцик (самовисуванець)
  • Анатолій Гриценко (від політичної партії «Громадянська позиція»)
  • Віталій Купрій (самовисування)
  • Євген Мураєв  (від політичної партії «Наші»)


Комуністична партія України висунула кандидатом в президенти свого лідера Петра Симоненка. Але в Комітеті виборців повідомили, що ЦВК не зможе зареєструвати Симоненка кандидатом від комуністів.


11 січня Центральна виборча комісія відмовила Сергію Фаренюку та Віталію Велідченку в реєстрації їх кандидатами на посаду президента України. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
17 січня 2019 21:43

Комуністична партія України висунула кандидатом в президенти...
так, вона ж офіційно заборонена!?! :)))


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВИБОРИ ПРЕЗИДЕНТА-2019:

Кандидати

31 березня 2019 року відбудеться голосування на чергових виборах Президента України. Центральна виборча комісія зареєструвала рекордну кількість кандидатів – 44. Кожен з них вніс грошову заставу у розмірі 2,5 млн грн, котра повернеться лише тому, хто переможе на виборах, чи вийде до другого туру.

Офіційні результати першого туру мають оголосити до 10 квітня. Якщо жоден з кандидатів не набере абсолютну більшість голосів громадян, які взяли участь у голосуванні (50% + 1 голос), буде оголошений другий тур, який відбудеться 21 квітня. Публікація його результатів – до 4 травня.

До 3 червня 2019 року новообраний президент має вступити у повноваження із складенням присяги на урочистому засіданні Верховної Ради України.

Важливі матеріали:

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх