На полтавському сміттєзвалищі компанія з Кременчука почала виробляти електроенергію

15.01.2019, 14:04 Переглядів: 3 913 Коментарів: 2

 

Запрацювала установка, яка зі звалищного газу виробляє електроенергію

14 січня на Макухівському сміттєзвалищі – міському смітнику Полтави – показали станцію, що виробляє електроенергію з біогазу. Фірма, що збудувала електростанцію на звалищі, з кременчуцькою «пропискою». За інформацією прес-служби Полтавської міськради, мова йде про ТОВ «Кліар енерджі – Кременчук».



Біогазова установка виробляє електроенергію з початку 2019 року. Потужність станції складає 600 кВт/год. Це дозволяє генерувати такий об’єм енергії, який заміщує близько 2 млн кубічних метрів природнього газу на рік. Завдяки цьому можна зекономити до 20 млн грн бюджетних коштів щороку.


Виробляють електроенергію наступним чином: по території сміттєзвалища пробурили свердловини глибиною 12 метрів, за допомгою яких збирають газ.


 


– Газ збирається у цих свердловинах і потім по шлейфах передається в основну газову магістраль. Через неї газ проходить систему очистки і потрапляє до машини внутрішнього згорання. Далі – у двигуні він перетворюється, подається на генератор, який виробляє з нього електричну енергію. Електрична енергія переходить на трансформаторну підстанцію і передається в мережу обленерго, - пояснив представник головного офісу ТОВ «Кліар енерджі – Кременчук» Андрій Мензюк.

Автор: Євгенія Каблучка Джерело фото: прес-служба Полтавської міськради, Фейсбук «Еколтава»
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

0
16 січня 2019 00:29

Ну-ну. Небось, электроэнергию еще и по "зеленому" тарифу реализуют?


3 0
0
22 січня 2019 15:40

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ

У СФЕРАХ ЕНЕРГЕТИКИ ТА КОМУНАЛЬНИХ ПОСЛУГ

 

ПОСТАНОВА

11.01.2018                   № 30

 

Про встановлення «зеленого» тарифу ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-КРЕМЕНЧУК»

 

Відповідно до законів України «Про альтернативні джерела енергії», «Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг» та Порядку встановлення, перегляду та припинення дії «зеленого» тарифу на електричну енергію для суб’єктів господарської діяльності та приватних домогосподарств, затвердженого постановою Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, від 02 листопада 2012 року № 1421, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, ПОСТАНОВЛЯЄ:

 

Установити Товариству з обмеженою відповідальністю «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-КРЕМЕНЧУК» «зелений» тариф на електричну енергію, вироблену на об’єктах електроенергетики, що використовують альтернативні джерела енергії, до 01 січня 2030 року.

 

Голова НКРЕКП                                             Д.Вовк


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх