75 річний ювілей відзначив Кременчуцький ліцей імені Макаренка

12.12.2018, 08:01 Переглядів: 6 216

 

Святковий захід зібрав як викладачів з 40-50 річним стажем й випускників, так і гостей з інших училищ Кременчука та Горішніх Плавнів

Кременчуцький професійний ліцей імені А.С. Макаренка відзначив своє 75-річчя. В актовій залі ліцею викладачів та випускників зустрічали учні закладу, які презентували свою ручну роботу - від вишитих серветок, прикрас до смаколиків.


Професійний ліцей був заснований у роки Другої світової війни, адже на той час місто потребувало кваліфікаційних робочих кадрів. Крюківську школу фабрично-заводського навчання №4 відкрили у приміщенні двокласного училища, де викладав Антон Семенович Макаренко. За ці роки школу реорганізовували в училище, а згодом - у ліцей.


- Ліцей - це насамперед не стіни, а - дух, пам'ять, традиції, наступність поколінь: це й викладачі, ветерани й ті, які пішли у вічність. Немає сумніву, що випускники ліцею є духовно багатими, добрими людьми, - привітав присутніх директор ліцею Олег Зубков.


Викладачам й директорам вручили грамоти як обласного, так і місцевого значення.


- Я прихильник вашого таланту й академічного колективу. Оскільки у вашому навчальному закладі люблять дітей як ніде. Будучи на комплексній перевірці чую, як говорять майстри-викладачі: не тканина, а тканиночка, не нитка, а ниточка, не дитина, а дитиночка. Щире захоплення й повага до вашої праці, - зазначила заступник начальника Департаменту освіти й науки Тетяна Закапко.


Директор ліцею Іван Максак, який очолював заклад понад 30 років, привітав присутніх й зазначив, що вони в вихованні дітей використовували ідеї Макаренка.


Присутніх привітали виступом вихованців: від театру мод та пісень, до гри на барабанах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх