Кременчуцький хлібокомбінат всупереч законодавству приватизували за 3 мільйони гривень, – прокуратура

29.11.2018, 07:31 Переглядів: 2 970

Рішення нотаріуса оскаржує прокуратура Полтавської області

Прокуратура Полтавської області оскаржує рішення нотаріуса, який всупереч законодавства приватизував майновий комплекс Кременчуцького комбінату хлібопродуктів. За інформацією прес-служби прокуратури, комбінат площею понад 20 000 м, вартістю понад 3 млн грн зареєстрували право приватної власності за акціонерним товариством.


Приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу зареєстрував право приватної власності на майновий комплекс Кременчуцького комбінату хлібопродуктів за акціонерним товариством. Рішення нотаріус прийняв всупереч вимогам законодавства, оскільки Кременчуцький комбінат хлібопродуктів не підлягає приватизації і відсутній у переліку об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації, але можуть бути корпоратизовані, йдеться у повідомленні прокуратури Полтавської області.


«Зміна правового режиму державного майна може здійснюватися лише в процесі приватизації, проведеної відповідно до положень законодавства за відповідним рішенням власника майна, в даному випадку Кабінету Міністрів України, який такого волевиявлення не здійснював. Відтак, з державної власності протиправно вибув цілісний майновий комплекс загальною площею понад 20 000 м, вартістю понад 3 млн грн».


Прокуратура подала позов до суду про визнання незаконним та скасувати рішення приватного нотаріуса про державну реєстрацію права приватної власності, запису про приватну власність, визнання права власності за державою.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх