Піддубна проти тарифів «Теплоенерго»: справу розглядає апеляційний суд

15.11.2018, 13:29 Переглядів: 2 309

 

Розгляд справи перенесли через технічні причини

14 листопада мав відбутися розгляд апеляційної скарги виконкому на рішення Крюківського районного суду, який за позовом депутата Піддубної скасував тарифи «Теплоенерго».



Апеляційну скаргу розглядали судді Харківського апеляційного адміністративного суду, отже засідання проходило у режимі відео-конференції у Автозаводському районному суді. Судове засідання тривало півгодини і переривалося 4 рази, і через поганий інтернет-зв'язок його перенесли на 5 грудня.


 


Представниця відповідача, тобто виконавчого комітету Кременчуцької міськради, встигла оголосити кілька аргументів на користь апеляційної скарги. Коротко викладемо ці тези:

  • Рішення стосовно тарифів, яке оскаржувала Піддубна, вже скасоване, вважають у виконкомі, оскільки було ухвалене інше рішення про тарифи -  від 13.02.2018 року;
  • Виконком не погоджується з тим, що при ухваленні оскаржуваного рішення порушена процедура проведення громадських обговорень (це теж один з аргументів позивача).
  • Виконком також не погодився з аргументом позивача, який був взятий до уваги судом першої інстанції — стосовно того, що інвестиційна програма КП «Теплоенерго» була ухвалена з порушенням.

У позові також було вказано, що відповідач порушив норми закону «Про доступ до публічної інформації». Відповідач (виконком) з цим не сперечається. Проте вважає, що порушення цієї норми передбачає  не скасування рішення, а притягнення до відповідальності винної особи, яка не опублікувала документ у відповідний термін.


 


Наступна дата судового засідання  - 5 грудня 2018 року, о 10:00.


Нагадаємо, суд першрої інстанції скасував тарифи, які були затверджені у жовтні 2017 року та на даний момент не є чинними (з того часу тарифи вже переглядалися двічі). Втім, Оксана Піддубна наполягає на позові, бо «Теплоенерго» буде зобов'язане зробити перерахунок за весь час дії тарифів, що оскаржуються (за 4 місяці). 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх