Кременчук заборгував «Південній залізниці» за пільгові перевезення 2,7 млн гривень, компенсували лише 27%

15.11.2018, 09:16 Переглядів: 1 883

 

«Південна залізниця» надала дані з приводу боргів міст та районів Полтавщини щодо компенсації пільгових перевезень. Є міста й райони, які з початку року не компенсували жодної копійки

Полтавщина заборгувала значну суму за пільгові перевезення. Зокрема за 2018 рік, за інформацією Полтавської ОДА, область відшкодувала «Укрзалізниці» за пільгові перевезення 2 млн 690 тисяч 700 грн, тобто 20% від загальної суми відшкодування. «ТелеграфЪ» «копнув» глибше та детальніше дізнався, скільки заборгував Кременчук та Кременчуцький район, а також які райони є «аутсайдерами» щодо компенсації.


На наш запит «Південна залізниця» відповіла, що станом на 1 листопада 2018 року по Кременчуку відправили пасажирів пільгових категорій на суму 2 млн 795 тис 227 грн, у тому числі в приміському сполученні – на 2 млн 256 тис 139 грн. З цієї суми, станом 1 листопада, місцеві органи самоврядування Кременчука компенсували 750 тис гривень, або 26,8%.


Щодо Кременчуцького району, то в приміському сполученні пільговики «накатали» на 15 тис 470 грн. Місцеві органи влади компенсували 1 тис 772 грн, або 11,5%.


Як видно із відповіді «Південної залізниці», ситуація Кременчука та району не найгірша по області. Наприклад, Полтава, Новосанжарський і Оржицький райони, а також Лутовинівська селищна рада (Козельщинський район) не компенсували жодної копійки.


Також запитали у «Південної залізниці», чи існує можливість, що приміські поїзди не зупинятимуться на станціях-боржниках, за яких умов та з якого числа це відбуватиметься. Але чіткої відповіді не отримали.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх