Туманний футбол: «Кремінь» та «Гірник» не визначили сильнішого. Вже є перші втрати

10.11.2018, 15:49 Переглядів: 3 827

 

Кременчужани зіграли заключну гру в цьому році та пішли на міжсезоння «зимовими чемпіонами»

Сьогодні, 10 листопада, футболісти «Кременя» зіграли заключну гру в цьому році з криворізьким «Гірником». Команди не змогли визначити сильнішого. Матч завершився з рахунком - 0:0.


«Кремінь» - «Гірник» - 0:0

«Кремінь»: Котляров, Бичков, Ентін, Ченбай, Вовкодав, Піскун, Серденюк, Павлик, Мурашов (Сидоренко, 29), Степанчук (Бєлоусов, 76), Черній (Куць, 90). Запасні: Олійник, Яцик, Богданов. Гоовний тренер: Ігор Столовицький

«Гірник» (Кривий Ріг): Кучер, Заїменко, Григорик, Голуб, Сокол, Шмат, Бука (Попчук, 90+3), Яровий, Погранічний (Олійник, 79), Сантрапинських, Сахнюк (Прутян, 86). Запасні: Черниш, Гамонов, Прялкін, Кобилінський. Головний тренер: Геннадій Приходько

Арбітр: Олег Деревінський (Київ), асистенти арбітра: Юрій Федорак (Івано-Франківськ), Віктор Аврамчук (Київська область), четвертий арбітр: Павло Плєшко (Кременчук). Спостерігач арбітражу: Ярослав Кириченко (Кропивницький)



В першому таймі команди створили мінімум моментів: у «Кременя» ударом головою з флангової передачі пробивав Черній та неточним вистрілом відзначився Ентін. Хоч «гірники» володіли територіальною перевагою, проте удари Сахнюка та Сантрапинських не змогли пробити надійного голкіпера «Кременя» Котлярова.



Після перерви вболівальники так і не побачили забитих голів. «Кремінь» та «Гірник» завершили останню гру в цьому році бойовою нічиєю – 0:0.  У другому колі залишається один тур після якого відбудеться жеребкування, перевагу домашнього поля, на 1 гру більше вдома, матимуть лідери. 17 тур відбудеться лише 31 березня.


 


Після гри «Телеграф» поцікавився у головного тренера «Кременя» наскільки команда йде у відпустку та чи є інформація хто покине нашу команду.


«Територіальну перевагу віддали свідомо», - головний тренер «Кременя» Ігор Столовицький


- Сьогодні не вистачило лідерських якостей середньої лінії. Якби у нас був ще б один гравець такий як Ченбай в середній лінії, захисті, або в атаці, було б легше. Треба було один момент зіграти професійно - віддати останню передачу.


Територіальну перевагу віддали свідомо. Ми хотіли зіграти на контратаках, адже багато «Гірник» пропустив м’ячів саме після швидких атак. Тому ми хотіли зіграти проти суперника їх же зброєю, але трохи не вийшло, нам не вистачило швидкості та швидкого прийняття рішень.


 


Не може 7 футболістів витягнути чемпіонат


- Ми залишились в осінній частині на першому місці і це вже великий «+». Хоч ніколи тренер не буде задоволений виконаною роботою своєю або команди. Я трохи не задоволений тим, що деякі футболісти недопрацьовують. Завжди говорив футболістам, що неможливо грати упівсили. Не може 6-7 футболістів витягнути чемпіонат. Всі повинні внести свою лепту. У нас навантаження лягло нерівномірно на всіх футболістів. В нас Ченбай, Ентін, Бичков, Вовкодав і Котляров, та ще можна додати Чернія, зіграли всі ігри практично без замін. Клас футболіста визначається стабільністю, він повинен грати всі ігри практично на одному рівні. В цьому плані середня лінія та лінія атаки недопрацювала.


Клас футболіста визначається стабільністю


Про перші втрати


По ходу чемпіонату «Кремінь» не лише втратив трьох гравців через травми (Ігоря Тимченка, Івана Янакова й Ернеста Астахова), а й розпрощався з Михайлом Поповим, Владиславом Щетініним та Данилом Іванченком. Як стало відомо, гра з криворізьким «Гірником» стала останньою для Дмитра Ентіна. Півзахисник потрапив до «Кременя» з молодіжки луганської «Зорі», яка перший рік після окупації Луганська базувалася у Кременчуці. Тепер Дмитро вирішив виїхати за кордон до своєї родини. Він дуже вдячний вболівальникам за підтримку, адже за цей час Кременчук став для нього рідним домом.


- Матч видався непростим, ми знали що буде важко і готувалися до важкої гри. Вважаю, що рахунок закономірний, - зазначив після гри Дмитро. - Першу частину чемпіонату вважаю провели гідно, без особливих перепадів, завдання мінімум ми виконали. Особливо хочу подякувати вболівальникам, по ходу чемпіонату вони надавали хорошу підтримку нам навіть на виїзді, спасибі їм велике.


Зараз ще у кількох футболістів завершуються контракти, це: Владислав Піскун, Валерій Курелєх та Денис Бєлоусов. З ними будуть вести перемовини про подальшу співпрацю.


«Кремінь» за місяць збереться на збори


- Зараз команда відпочиває. Орієнтовно зберемося в 20-х числах грудня. Перед новим роком зробимо тижневий збір. Просто зустрітися, привітати один одного з прийдешнім Новим роком та згадати, що ми футболісти.


- Ігор Михайлович, а Ви робили такі традиції в інших командах?


- Намагались збиратися. Не обов’язково на тиждень, можна і на 5 днів. Тим не менш хочеться зібрати команду та попрацювати. Зрозуміло, що цей збір більш емоційний, в який увійдуть басейн, баскетбол, якщо буде лід то можна й на хокей.


Футболістів «Кременя» відправлять на лід


- Коли грали в Черкасах (до «Кременя» Ігор Столовицький тренував «Черкаський Дніпро» - ред) за нас приходили вболівати «Черкаські мавпи» - команда Суперліги. У Кременчуці, наскільки мені відомо, є хороша хокейна команда. Хочеться гуртом відвідати їх матч, а потім вони у відповідь відвідають наш матч.


Про підтримку та увагу


- Хочеться, щоб більше уваги приділялося команді. Коли грали перші ігри приходив повний стадіон. І не важливо, як команда грає: погано чи добре. Мені говорили, що у Кременчуці люблять футбол, але я цього, на жаль, не бачу. Стадіон як у селі з 1000 глядачів він не заповнений. На мою думку, все одно холодно, не холодно, але місто має жити футболом. Але я не бачу, щоб у Кременчуці любили футбол. Це проблема не тільки Кременчука. В селі на Минай приходять по 250 грн за квиток й повний стадіон. Як таке може бути? І не важливо як команда грає. Можна ж просто прийти й підтримати команду. Мені це не імпонує, коли вирішальна остання гра в році, стадіон не заповнений повністю.


 


Післяматчевий коментар головного тренера «гірників» Геннадія Приходька


та помічника тренера «Кременя» Сергія Свистуна


Результати 17 туру

«Миколаїв-2» - «Мир» - 1:0

«Кремінь» - «Гірник» - 0:0

«Кристал» - «Енергія» - 3:0

«Нікополь» - «Реал Фарма» - 0:1

«Металург» - «Таврія Сімферополь» - 1:0


Турнірна таблиця 

М Команда I П Н П РМ О
1 Кремінь"Кремінь" 17 10 6 1 25-6 36
2 Кристал"Кристал" 17 11 1 5 30-18 34
3 Гірник"Гірник" 17 8 6 3 34-24 30
4 Металург"Металург" 17 9 2 6 27-19 29
5 Мир"Мир" 17 8 3 6 25-19 27
6 Таврія Сімферополь"Таврія Сімферополь" 17 5 7 5 22-19 22
7 Миколаїв-2"Миколаїв-2" 17 5 4 8 17-30 19
8 Реал Фарма"Реал Фарма" 17 4 4 9 13-26 16
9 Енергія"Енергія" 17 4 3 10 15-23 15
10 Нікополь"Нікополь" 17 2 2 13 8-32 8
Автор: Альона Душенко Джерело фото: МФК "Кремінь" Джерело відео: ФК "Горняк", Kremen TV
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх