«Ми покладаємо на нього надії в олімпійському відборі», - тренер про дзюдоїста Каро Марандяна

22.10.2018, 10:33 Переглядів: 2 141

 

Кременчуцький дзюдоїст завоював «срібло» й готується до чемпіонату Європи

На чемпіонаті України з дзюдо в Харкові кременчужанин Каро Марандян завоював «срібло». Ще один представник Полтавщини - полтавець Дмитро Канівець - в фіналі поступився спортсмену з Сумщини та завоював «срібло» у ваговій категорії до 73 кг.


Вихованець СК «Легіон» під керівництвом тренера Василя Волошина у ваговій категорії до 66 кг провів 6 поєдинків. Каро вибив з чемпіонату волинянина Назара Зубчика, харків’янина Гліба Луб’янка, Василя Онуфрака з Івано-Франківщини, Данила Хлопецького, який представляє Дніпропетровщину та запорожця Олександра Мойсея. У фіналі Каро Марандян поступився киянину Артему Фальківському.


- Попався на контратаці, таке буває, нічого з цим не поробиш. За 2 тижні стартує чемпіонат Європи в Угорщині. Повним ходом готуюся до змагань, навіть можна сказати, що до цих змагань готуюся протягом року. Впевнений в собі на 100%, сподіваюсь все буде добре, буде медаль, - розповів про змагання Каро Марандян.


Конкуренція у ваговій категорії Каро серйозна. Проте, за словами спортсмена, змінювати вагову категорію немає сенсу: параметри не дозволяють набрати зайвих 10 кг ще й зміна вагової категорії змусить спортсмена адаптуватися ще 1,5-2 роки. Тому Каро Марандян обрав шлях повільно, але впевнено йти своїм шляхом до мрії – стати кращим у своїй ваговій категорії 66 кг.



- Те, що Каро складає конкуренцію Георгію Зантараю, улюбленцю не лише публіки, а й служби безпеки, який виступає за них і вони всіляко підтримують його, говорить про те, що школа кременчуцького дзюдо одна з кращих в Україні. Те, що він бореться на рівних за олімпійську ліцензію та можливість представляти збірну України говорить, що підтримка тренерів та меценатів дозволяє конкурувати на національному рівні, - зауважив міський голова Віталій Малецький.


Тренер Василь Волошин зазначив, що результатом Каро на чемпіонаті незадоволений, але вони будуть боротися за олімпійську ліцензію та ставлять перед собою завдання посісти друге почесне місце в рейтингу серед дзюдоїстів у ваговій категорії 66 кг.


- Результатом Каро на змаганнях незадоволений. Спортсмен був готовий на 102% і мав вигравати цю сутичку, тим паче з цим суперником він зустрічався не вперше і вигравав поєдинки. Каро Марандян за 2 тижні виступить на чемпіонаті Європи. Ми також покладаємо на нього надії, де він має гідно виступити. Також Каро бере участь в олімпійському відборі. Він вже змагався у Мінську (Білорусь) де завоював бронзу та показав хороший результат. Ми його не скидаємо на олімпійський відбір, хоча розуміємо, що в цій ваговій категорії лідер - Георгій Зантарая. Проте налаштовуємо нашого спортсмена на відбір, щоб він був лідером та зайняв гідне 2 місце, - додав тренер.


Щодо Єлизавети Каланіної, то наша спортсменка на чемпіонаті світу посіла 9 місце, на жаль через проблеми зі здоров'ям кременчужанці не вдалося показати хороший результат.


- Готуємося до кінця року на три сильних турніри в Ташкенті, Голландії та Китаї. Останній турнір мастерс прирівнюється до чемпіонату світу, адже на нього скликається по 16 кращих спортсменів світу в цій ваговій категорії. Оскільки Ліза займає 10 місце світового рейтингу, вона буде брати участь в цих змаганнях, - розповів тренер Василь Волошин.


За словами тренера, Лізу звільнили від участі в чемпіонаті України, адже дівчина завоювала нагороду на чемпіонаті Європи. Таких спортсменів у збірній четверо: Ліза Каланіна, Георгій Зантарая, Дар'я Білодід та Марина Черняк.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх