Петиція на сайті міськради: від мера Кременчука вимагають призначати керівників комунальних підприємств за конкурсом

16.08.2018, 07:12 Переглядів: 3 519

Петиція складена ГО «Кременчуцький антикорупційний центр»

Від мера Кременчука Віталія Малецького вимагають призначати керівників комунальних підприємств на конкурсних засадах. Відповідна петиція з'явилася 14 серпня на сайті Кременчуцької міської ради. Її подала Олена Марискіна від ГО «Кременчуцький антикорупційний центр».


Ось зміст петиції:

«Ми, члени Громадської організації «Кременчуцький антикорупційний центр», від імені мешканців Кременчука, з метою встановлення єдиного механізму організаційно-правових заходів щодо призначення на посаду або звільнення з посади керівників комунальних підприємств, установ чи організацій, подолання залишків тоталітаризму, сприяння розвиткові демократичних засад, пріоритетності загальнолюдських цінностей, звертаємося до Кременчуцької міської ради та особисто до міського голови Малецького В.О. з вимогою визначити відповідним рішенням міської ради механізм призначення на посаду керівників підприємств, установ та організацій, що перебувають у комунальній власності територіальної громади Кременчука на конкурсних засадах, що дозволить обирати керівником людину з високими моральними та професійними якостями, на яку покладається відповідальність за економічну та господарську діяльність за ввірене йому підприємство, установу чи організацію та обов’язкове щорічне звітування перед територіальною громадою міста про ефективність роботи керівника підприємства.»


Підписати петицію можна тут


Нагадаємо, призначення керівників комунальних підприємств на конкурсних засадах - це була одна з обіцянок передвиборної програми Віталія Малецького. Та згодом він від неї відмовився, посилаючись на те, що за Законом України про місцеве самоврядування призначення керівників КП на посади - компетенція міського голови. Депутат Оксана Піддубна раніше теж подавала запит на сесії щодо призначення керівників КП на конкурсі, та мер і депутатська більшість до неї не дослухалися.


Разом із тим, відомо, що у Києві реалізована практика призначення керівників КП на конкурсних засадах. І умови призначення прописані так, щоб вони не суперечили нормам закону: конкурсна комісія пропонує меру Києва на затвердження дві кандидатури, а вже він обирає одну з кандидатур, реалізовуючи свої повноваження призначати керівника. Отже, як говорить досвід, пропозиція кременчуцьких антикорівців може бути реалізована - потрібна лише політична воля. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх