Із такою «бабахою» ви КрАЗа ще не бачили

15.08.2018, 08:03 Переглядів: 9 697

 

Так ось яка ти, «Богдана»

Нова українська самохідна артилерійська установка «Богдана», що містить 155-мм гармату і відповідає НАТОвським стандартам, виконана на колісному шасі 6х6 КрАЗ. Україна планує випускати таку зброю серійно. 


САУ здатна вражати ціль на відстані до 60 км, вперше в українській артилерії має натовський калібр 155 мм, замість радянського 152 мм, має боєкомплект - 20 снарядів, автоматизовану систему наведення і зарядки боєприпасів. Про це повідомляє прес-служба ПАО "АвтоКрАЗ". 


Автомобільне шасі КрАЗ-63221, створене на «КрАЗі» за спеціальними технічними вимогами, призначене для монтажу озброєння й установок спеціального призначення. Воно обладнане чотиридверною п’ятимісною кабіною з двома рядами сидінь, броньованою для захисту екіпажу.


Кабіна обладнана системами опалення, кондиціонування, вентиляції і обдування теплим повітрям вітрових скел, електрообігрівом вітрових скел і скел дверей. У ній передбачені місця для розміщення додаткового обладнання: приладів спостереження та нічного бачення, приладів радіаційної та хімічної розвідки і контролю, радіостанції, предметів індивідуального захисту, боєкомплекту, що перевозиться, (за кількістю місць в кабіні) і особистих речей екіпажу.



Шасі обладнано централізованою системою підкачки шин, що забезпечує високу прохідність по ґрунтах із низькою опорною здатністю, лебідкою, системою RunFlat, світломаскувальним пристроєм, фільтровентиляційною установкою тощо. Контрольна витрата палива становить 37 л/100 км, запас ходу із контрольної витрати палива - 1200 км.



Раніше на озброєнні української армії була артилерія калібром 152-мм, тобто радянського взірця. Експерти вважають, що «Богдана» – це прототип гаубиці, створеної з бойового модуля польської САУ Krab та основи українського танка «Оплот». В «Укроборонпромі» натомість розглядали ідею створення такої САУ, але на гусеницях.


Дебют нової броньованої САУ на базі КрАЗ-63221 відбудеться на столичному параді до Дня незалежності України. 


Автор: Альона Душенко Джерело фото: КрАЗ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх