Оса, яка вкусила кременчужанку Олю Ляхову перед стартом Чемпіонату Європи принесла удачу

11.08.2018, 07:28 Переглядів: 5 688

 

Кременчуцька спортсменка в немовірному забігу завоювала бронзову нагороду

Кременчуцька легкоатлетка Ольга Ляхова третьою фінішувала на чемпіонаті Європи з легкої атлетики в Берліні. Наша спортсменка завоювала "бронзу" на дистанції 800 метрів.  


  

У фіналі в забігу на 800 метрів українки Ольга Ляхова та Наталія Прищепа майже 600 метрів бігли останніми, й лише на останньому віражі залишили суперниць позаду.



Наталія Прищепа фінішувала першою з результатом - 2:00.38 хвилини, другою була француженка Ренелль Ламот - 2:00.62, а бронзову нагороду завоювала Ольга Ляхова - 2:00.79. 


 

Шлях до фіналу в кременчуцької спортсменки був тернистим. Спочатку Ольга з найкращим результатом серед усіх учасниць – 2.00,26 увійшла до півфіналу. У півфіналі Оля вскочила в останній вагон потягу, який вирушав до фіналу. З результатом 2.00,47 дозволив Ользі вийти до вирішального раунду з останнім часом за добиранням. Кращими у півфіналі були легкоатлетки, які здолали дистанцію швидше за 2 хвилини: француженка Ренелль Ламот (1:59,44) і британка Аделль Трейсі (1:59,86).


Після виходу в фінал Ольга поділилася з прес-службою Федерації легкої атлетики України, що перед самим стартом її за ніс вкусила оса:  


- Дуже сильно понервувала. А що поробиш – це ж півфінал. Без нервів – нікуди, без мандражу не покажеш гарний час. Можливо, добра прикмета, але прямо перед стартом мене вкусила за ніс оса. Це мене дуже простимулювало, показало, що розслаблятися не можна ні на мить. Я щаслива, що вийшла до фіналу. Зараз потрібно відновитися після швидкого бігу, і потім у фіналі бігти і бігти.


Переможниця Наталія Прищепа запам'ятається не лише тим, що стала першою в історії атлеткою, яка двічі поспіль виграла чемпіонат Європи на 800 м. В забігу за вихід до півфіналу Наталія фінішувала першою, але замість того, щоб святкувати перемогу вона допомогла суперниці фінішувати.


- Боротьба була дуже сильною впродовж усієї дистанції, і це мене дуже здивувало. Це ж лише попередній раунд! Поштовхалися нормально. Я чула, що позаду мене перед фінішем хтось впав. Я потім повернулася до тієї дівчини, підтримала її. Адже ми, хоча і суперниці, дружимо усі між собою. Вважаю, що виконала завдання, яке мені поставив на забіг тренер Андрій Попеляєв. Судячи з того, як він кричав на трибунах, все пройшло нормально, - сказала після забігу Наталія Прищепа.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх