Четверо кременчужан шукали скарб гетьмана Івана Мазепи, який він сховав після Полтавської битви

24.07.2018, 14:31 Переглядів: 5 860

 

На велосипедах кременчужани здолали 115 км

На вихідних четверо кременчужан на велосипедах милувалися пейзажами, знайшли хату розписану в українському стилі ,а також намагалися розшукати скарб гетьмана Івана Мазепи.


 


- Поїхало нас мало, аж 4 велосипедисти, може побоялися 115 км, які ми накатали протягом дня. Та і підйоми затяжні не для кожного. Мене здивував будинок з розписом, який ми побачили в Куцеволівці. Також за всю історію існування групи, це перша подорож до Січеславської області). Кар’єр, який ми побачили в Мишуриному Розі, - це вже 4-й кар’єр, який ми відкриваємо для себе по Дніпру на правобережжі. Також були здивувовані присутністю гадюк, а розуміючи, що протиотрути немає, якось не дуже мотивувало гуляти по галявинам, - поділився враженнями від поїздки один організаторів Дмитро Желєзнов.



Згідно з легендою є ймовірність, що знамениті скарби гетьмана Мазепи досі чекають своєї години, спочиваючи на дні Дніпра поблизу невеликого містечка на букву «М». Історик Дмитро Яворницький (1855-1940) вважав, що код до незліченних багатств однієї з центральних постатей української історії - камінь з вибитою на ньому буквою «М» (за прізвищем гетьмана), який лежав біля провінційного містечка Мишурин (сучасне село Мишурин Ріг, розташоване в Дніпропетровській області, Верхньодніпровський район). На думку історика, Мазепа, вимушений тікати після Полтавської битви, кинув скрині з найціннішим майном в річку неподалік від випадкового орієнтира.


 


- Я очікував знайти залишки історії, а знайшли залишки від видобутку корисних копалин та ще один затоплений кар’єр, - додав Дмитро.


Попереду у велосипедистів вечірня прогулянка, яку планують провести завтра, а в неділю поїздка на блакитні озера.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Желєзнов Джерело відео: Велосипедисти Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх