Кременчужан вразила виставка з понад 35 000 керамічних виробів

16.07.2018, 12:02 Переглядів: 2 300

 

Найбільше дітям учасників АТО сподобався майстер-клас з гончарної майстерності, де бажаючі власноруч створили собі маленький горщик, який, ще свіженький, везли додому, обережно тримаючи в руках:)

Діти АТОвців з Кременчука під час екскурсії ліпили горщики, каталися на старовинних гойдалках та відвідали монастир. 14 липня відділенням «Центр реабілітації та адаптації учасників бойових дій, членів їх сімей та внутрішньо переміщених осіб» ТЦСОА департаменту соціального захисту населення та питань АТО виконавчого комітету Кременчуцької міської ради проведена паломницька поїздка (екскурсія) для сімей загиблих воїнів та для учасників бойових дій і членів їх сімей. Про це «Телеграфу» розповіла завідувач відділення «Центр реабілітації та адаптації УБД та членів їх сімей» Ольга Назарова. 


За її словами, під час поїздки учасники відвідали Козельщинський монастир, де помолилися за своїх рідних та за мир в Україні.


В Диканьці побували в Миколаївській церкві - пам'ятці архітектури національного значення, збудованій у формі ротонди в 19-му столітті, побачили усипальницю родини Кочубеїв.


 


- Дорогою діти милувались неповторно чарівними краєвидами з полями квітучих соняхів, слухали цікаву розповідь екскурсовода про досі невідомі багатьом факти історії та сучасності Полтавщини. Вразила всіх екскурсія до Національного музею гончарства в с. Опішня. Чудовий музей просто неба, де більшість експозицій, а це понад 35 000 керамічних витворів мистецтва, розміщено на відкритому просторі. Тут зібрана найзначніша в Україні колекція творів народних майстрів-гончарів та художників - все це змогли побачити учасники екскурсії. А в залах музею подивились безліч тарілок, горняток, глечиків, дзвіночків, переглянули фільм-казку про чарівного гончарика.


Потім гойдалися на старовинних гойдалках, фотографувалися на фоні шедеврів гончарства та захоплююче-неповторних краєвидів Слобожанщини...


Та, мабуть, найбільше сподобався майстер-клас з гончарної майстерності, де бажаючі власноруч створили собі маленький горщик, який, ще свіженький, везли додому, обережно тримаючи в рукахheart_eyes, - розповіла Ольга Назарова. - Дякуємо всім учасникам поїздки за гарний настрій та чудовий день! До нових зустрічей в Центрі реабілітації за адресою: просп. Свободи, 130. Контактний телефон: 067-508-35-40.


 


Основна мета поїздки - це психологічна реабілітація, соціалізація та адаптація людей, що пережили тяжкі психологічні потрясіння; налагодження взаєморозуміння сімей учасників бойвих дій, релаксація духовними цінностями, природою та прекрасним, що нас оточує.

 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Ольга Назарова
Теги: АТОшники
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх