Петиція до Києва доведе: кременчужанка зареєструвала петицію про житлову чергу на сайті Президента

25.06.2018, 14:58 Переглядів: 2 996

 

Голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» вимагає забезпечити функціонування Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов 

23 червня Оксана Гуйда, голова ГО «Кременчуцький антикорупційний центр» зареєструвала петицію на сайті Президента України. У ній вона вимагає забезпечення прозорості обліку та розподілу житла, а саме: забезпечити функціонування Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов.


Держателем Реєстру є Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства. Проте у зв’язку з відсутністю фінансування з 01.07.2014 року функціонування Реєстру припинено, говориться у тексті петиції.


«Вимагаємо забезпечити функціонування Єдиного державного реєстру громадян, що потребують поліпшення житлових умов шляхом налагодження чіткого і прозорого обліку, що виключить корупційну складову в питанні забезпечення житлом громадян України», - таку вимогу містить петиція. Нижче – повний текст.


 


Наразі петиція зібрала 15 підписів, збір триватиме ще 91 день. Підтримати петицію можна тут.


Електронна петиція, адресована Президентові України, розглядається за умови збору на її підтримку не менш як 25 тисяч підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня оприлюднення петиції. Електронна петиція, яка в установлений строк не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів на її підтримку розглядається як звернення громадян відповідно до Закону України «Про звернення громадян».


Нагадаємо, нещодавно Оксана Гуйда зареєструвала й петицію на сайті Кременчуцької міської ради з вимогою прозорого обліку громадян, які перебувають на квартирній черзі.



Наразі петиція зібрала 41 підпис, до кіня збору залишилося 36 днів. Для того, щоб петицію розглянув мер, вона повинна набрати 250 голосів, інакше вона розглядається не як петиція, а як звернення громадян. Підтримати петицію можна тут.


Тим часом активісти у Фейсбук обговорюють недоліки функціонування сервісу петицій на сайті міської ради – зіткнулися з тим, що навіть зареєстровані користувачі сервісу не можуть підписати петицію. До речі, Оксана Гуйда на останній сесії міськради оголошувала звернення щодо налагодження роботи сервісу петицій на сайті міськради.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: pravo-znaty.org.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх