Кожен 7 випускник не склав ЗНО з української мови та літератури

24.06.2018, 09:01 Переглядів: 4 767

 

Низькому результату з української мови посприяли учні ПТНЗ та коледжів

За словами директора УЦОЯО Вадима Карандія цього року вперше ЗНО писали учні ПТНЗ та коледжів. Саме вони і дали низький результат з української мови - не склали 47 тисяч учнів. Виявилось, українську мову і літературу не знає кожен сьомий цьогорічний учасник тестування.

 

- Оце збільшення з 8% тих, які не склали, до 14% цього року, зумовлено тим, що з’явилась нова категорія. Здебільшого - це випускники професійно-технічних навчальних закладів, - зазначив директор УЦОЯО Вадим Карандій. - Отже українську мову та літературу не склали 14,5%. Поріг з історії України не подолали теж 14% учнів. Математику не подужали майже 19%. Англійську, на яку так активно нарікали, бо вперше застосовувалося аудіювання, не склало 13%. Не згодні з результатами абітурієнти можуть подати апеляцію. Їм перерахують. Але таких активних - мало.


Українську мову та літературу не склали 14,5%, це майже 47 тисяч осіб. Поріг з історії України не подолали 23 тисячі абітурієнтів.


Відомі порогові бали «склав/не склав» з усіх предметів ЗНО


На засіданні експертної комісії при Українському центрі оцінювання якості освіти встановлено порогові бали «склав/не склав» з історії України, географії, фізики та хімії.


Члени експертної комісії після обговорення ухвалили рішення встановити пороговий бал з історії України, що відповідає 26 тестовим балам, з географії - 26, з фізики - 12, з хімії - 15 тестовим балам.


З історії України пороговий бал «склав/не склав» подолали 85,81 % учасників зовнішнього незалежного оцінювання від загальної кількості осіб, які взяли участь у тестуванні з цього предмета; з географії - 87,67 %, з фізики - 83,18 %, з хімії - 89,51 % учасників тестування.


 


Теги: ЗНО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх