Хокейний клуб «Кременчук» святкує 8-річчя

9.06.2018, 16:14 Переглядів: 2 088

 

За цей час кременчуцький хокейний клуб став одним з флагманів українського хокею

Сьогодні, 9 червня, виповнилося вісім років, як офіційно був створений хокейний клуб «Кременчук», про це повідомляє прес-служба клубу. 


За цей час пройдено великий шлях, а кременчуцький хокейний клуб став одним з флагманів українського хокею. Професійна команда тричі завойовувала срібні і один раз бронзові медалі чемпіонату України. Хокейна команда - вперше в історії міста представила Кременчук в єврокубках в ігрових видах спорту: в 2015 році кременчужани зіграли в півфінальному раунді Континентального Кубка у французькому Руані. Хокеїсти з «Кременчука» вже традиційно захищають честь країни в юніорській, молодіжної та національної збірних України на чемпіонатах світу.


25 лютого 2012 року в Кременчуці відбулося урочисте відкриття спортивного комплексу «Айсберг» на 310 глядацьких місць. На початку 2018 року завершилася реконструкція СК «Айсберг», а на матчах УХЛ «Кременчук» - «Донбас» двічі були встановлені рекорди ліги за відвідуваністю - 1030 і 1100 глядачів.


Поява критого льодового катка відкрило перед кременчужанами різного віку багато можливостей, пов'язаних із заняттям популярними видами зимового спорту: хокеєм і фігурним катанням. Була створена при ДЮСШ «Авангард» відділення хокею і фігурного катання, а «Кременчук-2006» в минулому сезоні завоював бронзові медалі чемпіонату України.


У Кременчуці в сезоні 2016/17 на СК «Айсберг» була створена всеукраїнська дитячо-юнацька Придніпровська хокейна ліга.


Не забуває ХК «Кременчук» і про аматорському хокеї, де у Відкритій першості і Кубку міста беруть участь по дванадцять команд, а наша команда діючий чемпіон. За «городян» виступають президент ХК «Кременчук» Сергій Мазур, головний тренер і генеральний менеджер Олександр Савицький, директор СК «Айсберг» Герман Десятников, технік по формі Володимир Олійник, доктор Олег Космінюк, інструктор з катання Юрій Яцуха, працівники СК «Айсберг» Олександр Лозовський, Володимир Грицан, Валерій Рижков і Ігор Лисун, дитячі тренера Олександр Селютин, Валерій Клюшнев, Андрій Смирнов ... Головний тренер аматорів - директор клубу Михайло Кириленко.


Ветерани ХК «Кременчук» в червні 2016 року виграли Fenix ??cup в Барселоні. Знаменно, що вирішальну шайбу турніру в фіналі закинув президент і серце кременчуцької команди Сергій Мазур.


Окреме слово потрібно сказати про наших вболівальників, які завжди поруч з командою. Фан-сектор кременчужан - більше всіх з українських клубів відвідує виїзні матчі, традиційно влаштовує зустрічі з хокеїстами...


Процвітання і нових перемог ХК «Кременчук»!

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх