Кременчужани в підтримку політв’язня Сенцова показали «червону картку» режиму Путіна

3.06.2018, 13:21 Переглядів: 3 305

  

Акція відбулася на підтримку бранця режиму Путіна, відомого кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня цього року оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів

У Кременчуці підтримали акцію #SaveOlegSentsov показав «червону картку» режиму Путіна. Акція відбулася на підтримку політичного в’язня відомого кінорежисера Олега Сенцова, який 14 травня оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити усіх українських політв’язнів.


 


В Просторі ідей кременчужани переглянули фільм «Процес» про обставини справи українського режисера Олега Сенцова, який був затриманий російськими спецслужбами в Криму та незаконно засуджений до 20 років ув'язнення у Росії.


 

Також кременчужани зібрали кошти для підтримки родини Олега Сенцова.

 

 


Олег Сенцов оголосив про голодування, таким чином він вимагає відпустити всіх українців, утримуваних у Росії та анексованому Криму.


- Я, Сенцов Олег, громадянин України, незаконно засуджений російським судом, перебуваючи у колонії м. Лабитнангі, оголосив безстрокове голодування з 14 травня 2018 р. Єдиною умовою її припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, що перебувають на території РФ. Разом та до кінця! Слава Україні, - написав Сенцов у заяві.

 

Акції проходять в багатьох містах України: Київ, Черкаси, Краматорськ, Маріуполь, Тернопіль, Харків, Дніпро, Полтава, Бердянск, Херсон, Миколаїв, Острог, Кропивницьки, Стрий та інші. 


Підтримали Олега Сенцова й закордоном: Німеччина, Естонія, Грузія, Італія, Латвія, Литва, Швеція, Швейцарія, Франція, ОАЕ, Бельгія, Чехія, Великобританія, США, Канада, Польща, Португалія, Кувейт, Ізраїль, Австралія, Греція, Австрія, Люксембург. Також одиночні пікети пройшли і в Російській Федерації (Москва, Санкт-Петербург, Казань та інші), адже діє заборона колективних акцій напередодні чемпіонату світу з футболу.  



Крім акцій знімають відео ролики з закликом звільнити 64 політичних в'язнів, які знаходяться на території Російської Федерації та анексованому Криму. У роліках закликають світ змусити Росію грати по правилах. 





Вимоги кампанії #SaveOlegSentsov


1. До влади Росії: звільнити Олега Сенцова та всіх політичних в’язнів.


2. До G-7: винести питання звільнення Олега Сенцова та усіх політичних в’язнів на обговорення під час 44 самміту G-7, 8-9 червня в Канаді. Ініціювати окремий перемовний процес між Росією та Україною зі звільнення громадян України, які засуджені в Росії та окупованому Криму за політичними мотивами і виступити посередниками у таких перемовинах.

3. До влади країни (де проходить акція): у випадку, якщо вона приймає участь у заходах навколо Чемпіонату світу з футболу, а також в інших офіційних заходах, піднімати питання стану прав людини і політв’язнів в Росії та окупованому Криму. 

4. До громадянського суспільства (країни, де проходить акція): підтримати лозунг “на чемпіонаті світу по футболу в Росії я вболіваю за політв’язнів”.

5. До влади України: створити пост спецпредставника з прав українських політв’язнів, які утримуються в Росії та окупованому Криму.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх