Страшне в кінці робочого тижня: поблизу Кременчука існують ворота до пекла!

1.06.2018, 17:31 Переглядів: 19 039

 

Всього у 90 км від Кременчука знаходиться озеро Берестувате, яке не має дна! Двері в потойбіччя чи просто загадка природи?

Озеро Берестувате у Знам’янці немає дна і лякає місцевих жителів! Український канал «2+2» випустив передачу «Загублений світ», в якій розповідалось про загадкове озеро у Знам’янці Кіровоградської області.


Знам’янка розташована всього у 90 км від Кременчука, а це лише півтори години їзди.


Розташоване озеро Берстувате поблизу села Водяного Знам'янської міськради. Його площа – 16 га. Озеро з усіх боків оточене урочищем Чорний ліс. За останні 50 років воно заболотилось, але найбільшою унікальністю озера є те, що воно немає дна.


- На сьогоднішній день ніхто не знає глибину озера. Всі спроби його дослідити закінчувались смертю водолазів, - розповів дослідник Берестуватого Олег Рубан.


Майже вся поверхня води озера вкрита сплавиною (зелені «острівки» із різних видів рослин, - ред.), які постійно рухаються. Офіційно - це гідрологічна пам’ятка природи — «Болото Чорний ліс».



Ще одною особливістю озера є вода. Вона має однакову температуру в усі пори року, а взимку не замерзає. Озеро скувала крига лише одного разу - взимку 2014-2015 років.


У випуску передачі Надія Безребра, головний спеціаліст Відділу культури і туризму Знам’янського міськвиконкому, розповіла:


- Люди бачать на поверхності озера та у лісі вогняні кулі, які переміщуються на різній висоті. І я чула інформацію, що озеро є порталом у потойбічний світ.


Берестувате цікавило і Радянську владу. У 1950 році на березі озера партійна верхівка збудувала дослідницьку базу, куди запросили різних науковців з усіх куточків СРСР. Вхід туди на довгий час був заборонений і які саме дослідження там проводились – невідомо.


Сьогодні територія старої бази все ще огороджена і належить Знам’янській адміністрації. Її охороняє сторож. Вже третій за рік. Був випадок, коли сторож бази зник на три місяці, а повернувшись, виглядав так, ніби постарішав на кількадесят років. На його обличчі були зморшки, а на голові - сиве волосся. Чоловік не зміг пояснити чому так сталося і згодом потрапив до психлікарні.


Інші сторожі розповідали, що іноді чуть уночі дивні звуки, жіночий сміх та крики. Місцеві пов’язують це з випадком, який стався у червні 1970 року. Велика компанія молоді приїхала до озера. Це були сміливці, що забавлялись ворожінням та викликанням духів. Підлітки мали із собою старовинні книжки про магію. Як саме провели вони ту ніч біля озера невідомо. Та згодом, коли люди почали їх шукати, на місці знайшли мертві тіла всіх, хто приїхав до озера. Причини смерті правоохоронці так і не змогли встановити. Експертиза встановила – зупинка серця.


Ведучі програми вирішили відвідати це місце і запросили експертів для проведення власного дослідження. Лариса Бомбушкар, дослідник паранормальних явищ, зробила шокуючий висновок - на її думку, Берестувате є не просто порталом в потойбічний світ, а місцем входу до самого пекла.


Так це чи ні вирішувати кожному. Особисто редакція «Телеграфу» віднеслась до цього скептично. Але те, що, це місце досить загадкове – факт.



Автор: Анна Сорочан Відео: Телеканал 2+2 Джерело відео: youtube.com
Теги:

А ви вірите у потойбічні властивості озера?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх