Через 25 років до Кременчука повертається жіночий баскетбол

20.05.2018, 15:01 Переглядів: 3 921

 

Майбутня жіноча команда з баскетболу формується саме зараз на шкільних майданчиках

Без дитячого баскетболу немає подальшої долі баскетболу. Саме тому велику увагу в Кременчуці  приділяють розвитку дитячого баскетболу. Цього року в Шкільній баскетбольній лізі з’явилися дівчата, які стануть основою жіночої команди з баскетболу.


- У цьому році до баскетболу приєдналися дівчата.  4 чудові дівчинки з 7 та 25 школи. Сподіваюсь, наступного року, якщо все буде добре з фінансуванням, ми представимо наше місто у Всеукраїнській юнацькій баскетбольній лізі не лише хлопцями 2004 – 2006 року народження, а й дівчатами. Дівчата грають на рівні з хлопцями. Востаннє дівчата у Кременчуці грали в баскетбол, коли набирали нашу групу в спортивний клас, тобто 1979 року народження, - розповів президент баскетбольного клубу «Кремінь».


Баскетбол без околиць

          

У кожному районі міста є секція баскетболу із залученням тренерів, діючих гравців «Кременя».  Крім президента Віктора Кобзистого та головного тренера Євгена Федорова з дітьми займаються гравці «Кременя» Антон Михайленко, Альберт Кравець та Ярослав Кадигроб.



- Цього року в Шкільній баскетбольній лізі нам вдалося перерити всю карту міста, від Молодіжного до Крюкова. Якщо у дітей або батьків є бажання, то вони на своєму районі можуть долучитися до баскетбольного світу, - зазначив Віктор Кобзистий.


Не всі стануть професійними спортсменами, але залучення до спорту й баскетболу, зокрема, забирає дітей з вулиць.


- Був на тренуванні у 7 школі, але це необхідно бачити, коли весь район збігається на тренування. Всі йдуть з вулиці й хочуть доєднатися до баскетболу. Приходять й діти 2004 року народження, хоч й запізно, адже їх ровесники вже грають у ВЮБЛ. Вони приходять й говорять, що хочуть займатися баскетболом. Це трохи запізно, «потяг пішов», але ми даємо їм шанс проявити себе, - додав президент «Кременя». 


Фінальні ігри в Шкільній баскетбольній лізі відбудуться 26 та 27 травня.


 


Дитячий - юнацький - дорослий баскетбол


Наступного сезону у Вищу лігу за «Кремінь» заявлять трьох-чотирьох гравців 2004 року народження, які грали у ВЮБЛ (Вища юнацька баскетбольна ліга), в залежності від того, як підготуються за літо та у передсезонний період.  


Президент БК «Кремінь» Віктор Кобзистий розповів «Телеграфу», що студентська команда «Кремінь-КрНУ» у цьому сезоні стала чемпіоном області.


- Спочатку вони стали чемпіонами міста, згодом чемпіонами області. Потім ми потрапили в групу «Центр» де зустрілися з чемпіонами Черкаської та Кіровоградської області. 7 березня ми вдома обіграли Кропивницький з різницею в 1 очок, а на виїзді оступилися в 16 очок. З Черкасами так само, тому посіли третє місце. На жаль, «зламалися» Клопота, Базалій та ще ряд гравців, тому нам не вистачило, щоб пройти далі у вісімку. Сподіваюсь наступного року зіграємо, - додав Віктор Кобзистий.


На базі дітей 2006 року народження планують сформувати команду дівчат у ВЮБЛ, адже дуже хороший підбір дівчат у 7 та 25 школі.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Анна Роженко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх