Пенсійний фонд попереджає: перевірте, чи не дурить вас зі страховим стажем роботодавець

21.04.2018, 16:11 Переглядів: 9 582

 


Зареєструвавшись на порталі ПФУ, можна слідкувати онлайн за своїми страховими внесками. Для цього треба або мати ЕЦП, або отримати код доступу чи електронне пенсійне посвідчення (ЕПП) в управлінні ПФУ.


Управління Пенсійного фонду у Кременчуці радить усім працюючим перевірити свій страховий стаж на предмет того, чи сумлінно платить за вас страхові внески ваш роботодавець, чи не заборгував він їх. Це дуже важливо, адже страховий стаж обчислюється саме за страховими внесками, дані містяться в реєстрі застрахованих осіб. А якщо роботодавець не платить страхові внески — найманий працівник не дорахується страхового стажу.


«Слід мати на увазі, що у разі існування заборгованості зі сплати внесків, підприємство не може сплатити внески лише за конкретного працівника для зарахування йому відповідного періоду роботи до страхового стажу під час призначення пенсії. Чинним законодавством
така можливість не передбачена. На жаль, керівники не розуміють, що порушення ними обов'язків зі сплати внесків позбавляє працюючих страхового стажу, а відповідно,майбутньої пенсії», - йдеться у повідомленні управління Пенсійного фонду.


Те саме стосуєтся і фізичних осіб-підприємців, які мають борги по страхових та єдиному соціальному внесках, чим шкодять самі собі та своїм найманим працівникам, зауважують у Пенсійному фонді. При цьому слід мати на увазі: борги по внесках підлягають списанню лише у випадку смерті, а за кожен день несвоєчасної сплати нараховується пеня.


«Борги накопичуються швидкими темпами та призведуть в підсумку до того, що будуть списані частинами з доходу підприємців-боржників, тобто відшкодовані з заробітної плати у випадку офіційного працевлаштування або з пенсії у випадку її призначення?,» - йдеться у прес-релізі управління ПФУ.



Як перевірити, чи не дурить вас роботодавець


Отже, якщо ви працюєте офіційно і є застрахованою особою, вам слід зробити такі кроки:

  • Якщо вже маєте електронний цифровий підпис (ЕЦП) - можете зареєструватися за ЕЦП безпосередньо на веб-порталі Пенсійного фонду України www.pfu.gov.ua та отримати доступ до даних про сплату страхових внесків в особистому кабінеті.
  • Інші можливості реєстрації на порталі — за ЕПП (електронним пенсійним посвідченням), або за реєстраційним кодом. ЕПП (або реєстраційний код) можна отримати, звернувшись до Кременчуцького об'єднаного управління ПФУ із паспортом та ідентифікаційним кодом та заповнивши заяву.



Адреса Кременчуцького об'єднаного управління ПФУ: вул. Велика набережна, 9.


Детальні інструкції для реєстрації на порталі ПФУ - тут. 


Або - на відео. 



Попередження роботодавцям

Кременчуцьке об'єднане управління ПФУ звертається до страхувальників (роботодавців) з проханням погасити борги по страхових внесках. Якщо ПФУ виявляє боржників (у тому числі й за зверненням найманих працівників), то звертається до Державної служби України з питань праці, яке вживає заходи щодо боржника.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх